NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Gloednieuw intelligent ventilatiesysteem bij FACQ

Gloednieuw intelligent ventilatiesysteem bij FACQ

Te ontdekken op de nieuwe website van Het Groene Huis van FACQ

Een goede ventilatie gaat gepaard met een degelijke isolatie. Die combinatie voorkomt warmteverliezen, verhoogt het comfort in de woning en verlaagt de energiefactuur. Wie tijdens renovatie- of bouwwerken een ventilatiesysteem installeert in de badkamer, het toilet of de keuken vermijdt al meteen problemen met vocht of slechte geurtjes. Dit najaar stelt FACQ – expert in duurzame en energiezuinige oplossingen – dé innovatie in de sector voor: de compacte en intelligente ventilatieoplossing, Waves van Renson, die automatisch afrekent met vocht, slechte geurtjes én CO2

Intelligent verluchten om het energieverbruik in huis te doen dalen 

Ventilatie is de meest efficiënte oplossing tegen vocht ten gevolge van condensatie (met name in de badkamer). Het nieuwe, intelligente Waves-systeem houdt de luchtkwaliteit te allen tijde onder controle op een bijzonder energiezuinige manier. In tegenstelling tot standaard ventilatoren, zorgt het intelligente systeem pas voor extra ventilatie wanneer het vocht of geurtjes detecteert. Op dat moment voert Waves meer vervuilde lucht af tot de luchtkwaliteit opnieuw optimaal is. Op die manier worden energieverliezen beperkt en gaat er geen extra verbruik naar nutteloze verwarming. Detecteren de sensoren geen vocht of geurtjes, dan blijft Waves minimaal ventileren. Zo is er altijd gegarandeerd een goede luchtkwaliteit in huis.

FACQ

Controle van het binnenklimaat via de smartphone

Het ventilatiedebiet van dit nieuwe systeem van Renson wordt automatisch op de behoeften van de bewoners afgestemd. Zo wordt rekening gehouden met hun levensstijl en met de metingen van de luchtkwaliteit. We zouden bijna vergeten dat het systeem perfect autonoom functioneert dankzij zijn stille werking. Ter controle van het systeem geeft Renson particulieren de kans de luchtkwaliteit na te gaan en te meten via een gratis app waarop ook het VOC- en het CO2-peil af te lezen is, de kwaliteit van de lucht op te volgen en – indien nodig – bij te sturen.

FACQ helpt particulieren hun energiefactuur te verlagen

Via het concept ‘Het Groene Huis’ biedt FACQ, naast de ventilatiesystemen, binnen het productgamma andere efficiënte oplossingen aan die het energieverbruik doen dalen. Denk maar aan: condensatieketels, installaties op zonne-energie, geothermische systemen, houtkachels, systemen voor vloerverwarming, regelsystemen en oplossingen voor het hergebruik van regenwater, waterbehandeling en sanering.

Een nieuwe website voor Het Groene Huis van FACQ

Bij het begin van het nieuwe schooljaar stelt FACQ een gloednieuwe website rond Het Groene Huis voor. Via deze pedagogische tool ontdekken particulieren concrete oplossingen om zuiniger en milieuvriendelijker te wonen.

‘Al jaren geeft FACQ zijn deskundigheid door aan vakmensen én particulieren, met name via de tool ‘Het Groene Huis’. Op de nieuwe website vinden surfers heel wat tips en verschillende types innovatieve oplossingen in functie van de eigen behoeften,’ vertelt Pascale Curias, marketing manager bij FACQ.

De nieuwe website van Het Groene Huis staat vanaf september 2019 online.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details