NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Gloednieuwe thuishaven is eyecatcher van formaat

Gloednieuwe thuishaven is eyecatcher van formaat

2020 is in vele opzichten een bijzonder jaar, maar voor Linum Group heeft dit jaar een extra speciaal kantje: deze zomer verhuist het ­familiebedrijf uit Kuurne naar een nieuw, state-of-the-art gebouw. De reden voor de verhuis schuilt in de gestage groei van het bedrijf, die ertoe geleid heeft dat de bestaande gebouwen stilaan te klein werden.

Linum werd opgericht door Fred Vanderbeke in 1983 en is 37 jaar later uitgegroeid tot een sterke Europese speler op de HVAC-markt. Het bedrijf is al jarenlang gevestigd in de Vijverhoek in Kuurne. Maar in de loop der jaren mocht de Linum Group steeds meer medewerkers én nieuwe afdelingen ontvangen: zo was er de integratie van de firma Plastibac uit Asse, en enkele jaren geleden trad ook de firma Prihoda uit Olsene – bekend als verdeler van de textielkanalen van Prihoda – toe tot de Linum Group. “De site in de Vijverhoek werd wel gevoelig uitgebreid, maar toch was de conclusie al snel duidelijk: om de logistieke activiteiten op een logische en efficiënte wijze te organiseren drong een uitbreiding én centralisatie zich op”, aldus Jan Vanderbeke, huidig CEO van de bedrijvengroep.

Eind januari verhuisden de eerste logistieke medewerkers naar de Pieter Verhaeghestraat, eind juni volgden de kantoren.

Strakke, stijlvolle architectuur

Linum koos voor een overzichtelijk nieuw gebouw in het Bedrijvenpark Kortrijk-Noord, nog steeds gelegen op het grondgebied van Kuurne. V2-Architecten stond in voor het ontwerp en tekende voor een strakke, stijlvolle architectuur waarbij de grote verticale glaspartijen, die resulteren in een prachtig uitzicht voor de medewerkers evenals in een ruime lichtinval, meteen in het oog springen. Een karaktervolle mengeling van esthetiek en functio­naliteit is de rode draad doorheen het ontwerp.

Naast de nodige kantoor- en vergaderruimte bevat de nieuwe thuishaven van de Linum Group een gecentraliseerd opslagmagazijn van 13 meter hoog, een moderne refter, een bibliotheek en natuurlijk ook een showroom. In het hart van de site van 35.000 m² (waarvan 19.000 m² gebouwd) bevinden zich de laadkades. Het interieur wordt gekenmerkt door een sobere en minimalistische vormgeving, waarmee een rustgevend effect op de medewerkers beoogd wordt.

Als innovatief bedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, sprak het voor zich dat Linum voor zijn nieuwe hoofdgebouw zou ­kiezen voor moderne en energiezuinige HVAC-installatie. Het gebouw wordt verwarmd via geothermie, waarvoor 113 verticale grondboringen werden uitgevoerd. Koelplafonds in de kantoren zorgen voor een aangenaam binnenklimaat op warme dagen. De zonnepanelen op het dak garanderen een enorm vermogen van 272 kWp. Het gebouw is ook voorzien op de toekomst: een verdere groei van de firma hoeft tegenwoordig geen probleem meer te zijn, want er zijn voldoende toekomstige uitbreidings­mogelijkheden voorzien.

Naast de nodige kantoor- en vergaderruimte bevat de nieuwe thuishaven van de Linum Group een gecentraliseerd opslagmagazijn van 13 meter hoog.

Showroom met textielkanalen

Het paradepaardje van de nieuwe vestiging van Linum is wellicht de knappe showroom van 1.500 m². Deze leent zich voor in-huisevenementen, en demonstreert de expertise van de Linum Group in de praktijk. “De showroom is immers uitgerust met de textielkanalen van Prihoda. Zo kan je de werking en voordelen van deze textielkanalen met alle zintuigen ervaren”, bevestigt Jan Vanderbeke.

Eind januari verhuisden de eerste logistieke medewerkers naar de Pieter ­Verhaeghestraat, eind juni volgden de kantoren. Midden juli moet de volledige verhuisbeweging afgerond zijn.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details