NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Gouden iF Design Award voor Viega

Gouden iF Design Award voor Viega

Zes keer in de prijzen bij toonaangevende designcompetitie

Viega was andermaal een grote slokop bij de iF Design Awards 2020: vijf WC-bedieningsplaten en een douchegoot vielen in de prijzen in de categorie ‘Badkamer’. De Visign for More 202 bedieningsplaat kreeg met het gouden iF-label een bijzondere erkenning voor het uitmuntende ontwerp erbovenop. Zo wisten, amper een jaar na de marktintroductie, de nieuwe Visgin-producten alle bekende designprijzen in de wacht te slepen. Kortom, de samenwerking met ARTEFAKT design (Darmstadt) blijft een gouden combinatie.

iF Gold Award 2020
Viega wist zich meermaals in de kijker te plaatsen tussen de 7.298 inzendingen uit 56 landen. Grote onderscheiding en speciale vermelding was er voor de WC-bedieningsplaat ‘Visign for More 202’, die de felbegeerde iF Gold Award buitmaakte. De jury was vooral onder de indruk van de evenwichtige combinatie van innovatieve elektronische functionele elementen en traditionele vormen: “De bedieningsplaat Visign for More 202 demonstreert de schoonheid van minimalistisch design tot in de perfectie.” Slechts drie inzendingen in de categorie ‘Badkamer‘ viel deze eer te beurt.

pr_200219_if-award-2020_01b-kopieren
iF Design Award 2020
De bedieningsplaten Visign for More 204, Visign for Style 23 en Visign for Style 24, evenals de volledig contactloze bedieningsplaat Visign for More 205 Sensitive kregen de iF Design Award 2020. Kers op de taart was de onderscheiding voor de nieuwe douchegoot Advantix Cleviva. De officiële prijsuitreiking – de iF Design Award Night in het Friedrichstadt-Palast in Berlijn – stond gepland op 4 mei 2020maar is vanwege de coronacrisis geannuleerd. U vindt alle genomineerden en laureaten terug op de website van iF. Ook de tentoonstelling van de iF bekroonde bijdragen, voorzien van 2 tot 10 mei in Café Moskou in Berlijn, gaat niet door.

pr_200219_if-award-2020_02a-kopieren

Een van de vijf Viega-winnaars in de iF Design Award 2020: de nieuwe Advantix Cleviva douchegoot. Hij overtuigde de jury met zijn flexibiliteit in badkamerontwerp en zijn puristisch profiel met elegante afvoeropeningen.

 

Moderne wellnessbadkamer met ‘Visign’
Met de producten uit het Visign-programma biedt Viega oplossingen voor holistische badkamerconcepten. Met meer dan 50 designvarianten standaard beschikbaar in spannende materialen en speciale kleuren, geven de bedieningsplaten letterlijk een ‘persoonlijke touch‘ aan moderne woonruimtes. Ze zijn onderverdeeld in de series ‘Visign for More’ en ‘Visign for Style’.

Tal van designprijzen onderstrepen de innovatiekracht en de uitzonderlijke designprestaties van deze producten. Daaronder bekende prijzen als de German Design Award 2020, Red Dot Design Award 2019 of Design Plus powered by ISH 2019.

De iF Design Award
Al 67 jaar is de iF Design Award een wereldwijd erkend label voor vooruitstrevend design. De award wordt eenmaal per jaar uitgereikt door de iF International Forum Design GmbH in Hannover, ‘s werelds oudste, onafhankelijke ontwerpinstituut. De iF Design Award is een van de belangrijkste designprijzen ter wereld. De evaluatiecriteria zijn onder andere innovatie, functionaliteit, verantwoordelijkheid (naleving van milieunormen, universeel ontwerp) of positionering (differentiatie van de concurrentie). De iF Design Award 2020 ontving 7.298 inzendingen, 1.453 bekroonde deelnemers en 75 gouden iF-labels.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details