NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
GPC lanceert de GPControl voor slimme sturing van boilers en warmtepompen.

GPC lanceert de GPControl voor slimme sturing van boilers en warmtepompen.

Wat de wetsvoorstellen dan ook mogen zijn, 1 ding is zeker: prosumenten moeten zoveel mogelijk van hun  eigen PV opbrengst verbruiken om zo min mogelijk naar het net te sturen. De voornaamste reden hiervoor is dat de injectieprijs ten opzichte van de elektriciteitsprijs uiterst laag ligt. De oplossing hiervoor moeten we niet ver zoeken: met een thuisbatterij kunnen we onze zelfconsumptie gemakkelijk tot 30% doen stijgen. Maar wist u dat er nog een oplossing bestaat met een beter rendement dan de thuisbatterij?

Slimme Sturing Systemen, de stap naar een rationeler energiehuishouden.

Wat is één van uw grootste verbruikers thuis? Eigenaars van een elektrische boiler/warmtepompboiler moeten niet ver zoeken. Wat als je uw PV overschot, die je normaal zou laten wegstromen naar het net, zou kunnen gebruiken voor het opwarmen van uw elektrische boiler?! Met de slimme boilersturing van GPC kan dat! Het PV overschot wordt traploos naar de boiler gestuurd. Eens de opgewekte zonne-energie hoger ligt dan het verbruik in huis, wordt de boiler opgestookt met exact de juiste hoeveelheid energie die je anders op het elektriciteitsnet zou laten gaan.

Getest en bewezen!

Bij het ontwikkelen van de GPControl hielden wij rekening met het installatiegemak van de installateur. Bij de montage van de eerste pilootmodule werd meteen duidelijk hoe makkelijk en eenvoudig de installatie werkelijk is. De GPControl is heel simpel aan te sluiten op de digitale meter via de P1 poort. De module past op DIN-rail en alles is heel eenvoudig te bedraden. Met andere woorden, geen frustrerende montage van CT-klemmen in een laagspanningsbord die vaak te krap is en geen instellingen op de smartphone. Als laatste hebben wij de GPControl ook onafhankelijk gemaakt van het merk van PV-omvormer. Of je nu SMA, SolarEdge, Enphase, … hebt, de GPControl is altijd compatibel! Het resultaat mag er zijn: voor een gezin van 4 personen mag je er van uit gaan dat er ongeveer 1200 kWh/jaar aan overtollige PV energie omgeleid wordt naar de boiler.

Vlaanderen: 50 % premie voor slimme sturing van elektrische boilers en warmtepompen
Er werd een eerste principiële goedkeuring gegeven voor een nieuwe premie om accumulatieverwarming, elektrische boilers en warmtepompen automatisch aan te sturen, voor zover deze investering in 2021 of 2022 gebeurt. Het bedrag van de premie hiervoor bedraagt maximaal 50% van de factuur, met een maximum van 400 euro. Dergelijke investeringen kunnen het rendement van de PV-installatie en het batterijsysteem verhogen!

Bekijk hier onze slimme boiler sturing, GPControl:

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details