Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

GROHE certificeert eerste studenten binnen haar internationaal GIVE programma

Schermafbeelding2022-06-09om09.42.00-9900000000079e3c

10 juni 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel
  • Belgische GIVE-school Don Bosco Hoboken levert eerste gecertificeerde studenten binnen EMENA-regio. 
  • Praktijkgerichte training gecombineerd met theoretische ondersteuning als fundamentele bouwstenen. 
  • Ook de andere GIVE-locaties kennen de komende jaren hun eerste afgestudeerde studenten

Gezien het tekort aan geschoolde installateurs in de sanitaire sector, is het belangrijker dan ooit om een aantrekkelijk opleidingsprogramma aan te bieden dat jonge mensen helpt de basis te leggen voor een welvarende toekomst. Net om die reden ontwikkelde GROHE, toonaangevend wereldmerk voor complete badkameroplossingen en keukeninrichtingen, het “GROHE Installer Vocational Training and Education” (GIVE) programma. 

State-of-the-art cursus uitgerust met hoogwaardige trainingstools

Om een state-of-the-art opleiding te garanderen ontwikkelde GROHE een volledig functionele trainingsomgeving waar studenten kunnen profiteren van hun uitgebreide expertise. “In onze partnerinstituten zorgen we voor een volledig functionerend trainingsrek met een breed gamma aan onze GROHE-producten waar studenten hun installatievaardigheden kunnen testen en verbeteren in een leeromgeving die speciaal voor hen is ontworpen“, zegt Christopher Penney, Leader GIVE Program LIXIL EMENA. “Deze praktische vaardigheden worden verder ondersteund dankzij speciaal ontworpen werkboeken die de belangrijkste theoretische onderwerpen bevatten“, aldus Timo Kurz, Leader GIVE Program and WorldSkills LIXIL EMENA.

Erkend internationaal certificaat helpt jonge professionals bij de start van hun carrière

GIVE ondersteunt scholen bij het creëren van een uniforme aanpak met moderne apparatuur, trainingsmateriaal én een schriftelijk examen dat nieuwe industrienormen stelt. Ook na afronding van hun GROHE-training krijgen studenten hulp bij onder andere het vinden van stageplaatsen of een werkervaringsprogramma bij één van GROHE’s industriepartners. Eind mei slaagden acht studenten van de Don Bosco school in Hoboken voor het internationaal GIVE-examen. Een mooie kers op de taart nadat ze het volledige GIVE-traject doorliepen. Daarmee zijn ze bovendien de allereerste gecertificeerde studenten binnen de EMENA-regio.

Een ceremonie in aanwezigheid van de vormgevers 

Timo Kurz, Leader GIVE Program and WorldSkills LIXIL EMENA en Christopher PenneyLeader GIVE Program LIXIL EMENA overhandigden de afgestudeerden met gepaste trots hun certificaat en starterskit. “Ik ben blij om aanwezig te kunnen zijn bij de eerste diploma-uitreiking binnen ons GIVE-programma”, zegt Timo Kurz. “Alle studenten in Hoboken zijn geslaagd voor hun GIVE-examen, ik ben enorm trots. Het zien van hun glimlach bij het ontvangen van hun afstudeerpakket en hun internationaal certificaat maakte mij ook zeer gelukkig. Dat is waar het programma uiteindelijk allemaal om draait”, gaat Kurz verder. 

Timo Kurz – Leader GIVE Program and WorldSkills LIXIL EMENA

GIVE gaat verder

In de afgelopen maanden opende GROHE extra opleidingsfaciliteiten waar haar internationaal geaccrediteerde GIVE Programma wordt aangeboden aan aspirant-loodgieters. Een bijzonder succes is de opening op 11 november 2021 van de eerste GIVE Programmaschool in Noordwest-Afrika, in de Ghanese hoofdstad Accra. Niet minder dan 75 studenten vatten onlangs de opleiding aan, ondersteund door vijf docenten die hen door het lesprogramma zullen loodsen. Wie de opleiding volgt, heeft na afloop meer garantie op een vlotte start in het werkveld en een welvarender leven. 

In de komende twee jaar zal het netwerk worden uitgebreid naar meer dan 50 technische scholen en hogescholen, waardoor ruim 5.000 studenten per jaar een betere toekomst krijgen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details