NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
GROHE Rapido SmartBox: universele oplossing voor meer ruimte onder de douche

GROHE Rapido SmartBox: universele oplossing voor meer ruimte onder de douche

Met zijn ultrapure en minimalistische architecturale lijnen past het GROHE SmartControl-douchesysteem naadloos in elke douche-setting. Met zijn “druk, draai, douche”-functies biedt het een individuele en intuïtieve bediening van elke douche in combinatie met een ruimtebesparend, slank ontwerp – vooral bij de ingebouwde versie. De GROHE Rapido SmartBox maakt sinds 2017 een eenvoudige installatie mogelijk. Architecten, planners en installateurs houden van ultieme installatie-efficiëntie en planningsvrijheid. De universele oplossing Rapido SmartBox kan niet alleen worden gecombineerd met SmartControl, maar ook met GROHE’s Grohtherm thermostatenen ééngreepsmengkranen.

> Meesterwerk in technologie
>> Oneindig veel mogelijkheden: zoveel techniek in zo’n kleine box
>> Ééngreepsmengkraan, thermostaat of SmartControl – GROHE Rapido SmartBox biedt meer mogelijkhedenvoor nog meer individualiteit
>> Minder installatiewerk, meer douchemogelijkheden 
>> Slankere ontwerpen – de juiste oplossing om plaats te besparen

Ultradun design voor extra plaats onder de douche: SmartControl
Elke installateur die het maximale wil halen uit een beperkt beschikbare ruimte, kan nu vertrouwen op een bijzonder “compact” duo: de ingebouwde GROHE SmartControl douche in combinatie met de GROHE Rapido SmartBox. De technische kant van de Rapido SmartBox zit verstopt in de wand terwijl het ultradunne ontwerp slechts 43 mm uit de wand komt.

SmartControl wordt bediend met behulp van GROHE’s gekende duw- en draaitechnologie. Zo kunnen gebruikers, volledig op hun maat, hun favoriete type douchestraal of het watervolume instellen. Gebruikers kunnen kiezen uit een rond of een vierkant ontwerp in het klassieke chroom- of een discreet en elegant MoonWhite-acrylglas-uitvoering. De SmartControl-afwerkset is reeds beschikbaar in een SuperSteel en Brushed Hard Graphite uitvoering. Vanaf mei 2019 zullen er zeven andere GROHE PVD*-kleurontwerpen beschikbaar zijn.

*Physical vapour deposition kleurproces dat ervoor zorgt dat de samenstelling van het oppervlak drie keer harder is en tien keer krasbestendiger.

Individuele regeling via een eenvoudig roterend handvatmechanisme: Grohtherm thermostaten
De nieuwe Grohtherm thermostaten, die zorgen voor een nauwkeurige en gemakkelijke temperatuur- en waterstroomregeling, zijn sinds kort beschikbaar in dunnere versies dan hun voorgangers.

Zowel de hoofd- als de handdouche kunnen worden geregeld door te draaien aan de intuïtieve AquaDimmer-handgreep. Bovendien kan de temperatuur eenvoudig worden geregeld met behulp van dit draaigreepmechanisme.

Comfortabele en eenvoudige bediening voor onbeperkt doucheplezier: ééngreepsmengkranen
Naast GROHE’s ééngreepsmengkraan voor douches met één of twee functies, is nu de installatie van GROHE’s ééngreepsmengkraan met driewegsomsteller mogelijk. Met de bovenste knop van de mengkraan kunnen gebruikers het type straal van de douche kiezen. Zo kan de keuze gemaakt worden tussen een krachtige straal, een ontspannende regendouche – dankzij de multi-jet douchekop – of een handdouche. De onderste hendel biedt een comfortabele en intuïtieve temperatuur- en waterregeling. GROHE’s ééngreepsmengkranen zijn ontworpen met oog op functionaliteit en vallen op met hun stijlvolle, slanke ontwerp.De muurplaten zijn eenvoudig te installeren met GROHE QuickFix.

De universele oplossing: GROHE Rapido SmartBox – brengt alle voordelen samen achter de wand

Minder installatiewerk, ruimtebesparend én lagere kosten

  • De GROHE Rapido SmartBox heeft drie uitgangen voor meer douchemogelijkheden. Bovendien maakt de GROHE Rapido SmartBox adapters overbodig. De SmartBox is uitgerust met uitgangen van ½ inch waarop alle standaard buizen kunnen worden aangesloten.

Toevoer van onderaf

  • De GROHE Rapido SmartBox is uitgerust met watertoevoer die van onderaf kunnen worden aangesloten, waardoor een directe verbinding met de warm- en koudwatervoorziening mogelijk is. Daardoor is gebruik van 90-graden fittingen niet langer nodig.

Verdere aanpassingen van 6 graden mogelijk

  • Dankzij de lange gaten in de functionele eenheid kunnen de GROHE muurplaten tot 6 graden worden aangepast en kunnen ze daardoor perfect worden uitgelijnd met tegels en voegen.

Past in elke wand

  • Met een inbouwdiepte van slechts 75 mm past de GROHE Rapido SmartBox in elk soort wand, zelfs in de smalle wanden.

Service stops 

  • Dankzij de optionele service stops, biedt de GROHE Rapido SmartBox in slechts enkele stappen volledige controle over de watertoevoer. Tijdens het onderhoud kunnen alle SmartControl-boxen van het gebouw direct en afzonderlijk worden gesloten. Service-stops zijn optioneel verkrijgbaar voor de GROHE Rapido SmartBox en kunnen eenvoudig achteraf worden ingebouwd.

Voldoet aan de standaarden

  • De GROHE Rapido SmartBox kan na installatie worden uitgerust met een veiligheidsbescherming tegen terugstroming en voldoet aan de EU-norm 1717 indien deze geïnstalleerd is met een geïntegreerde badvul- en overloopeenheid.

Eenvoudige installatie op locatie

  • Dankzij de handige messinguitlaten kan de verbinding met de leidingen worden geïnstalleerd met behulp van een buissleutel, zodat de montage ter plaatse snel en eenvoudig kan worden uitgevoerd zonder bankschroef.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details