NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Group VHC finalist Klimaatambassadeur 2020

Group VHC finalist Klimaatambassadeur 2020

MiK (milieu-infopunt voor de kmo) en de provincie Vlaams-Brabant hebben naar jaarlijkse gewoonte de finalisten voor de Klimaatambassadeur bekend gemaakt. Group VHC is een van de zeven genomineerde bedrijven die inzetten op klimaatneutraal en duurzaam ondernemen. De specialist op vlak van verwarming, koeling en ventilatie uit Overijse levert voor zowel particulieren als professionals totaalprojecten af. Daarbij zetten ze de laatste jaren steeds meer in op hernieuwbare energie. 

Met de titel van Klimaatambassadeur wil miK, een project van Voka Vlaams-Brabant met steun van de provincie Vlaams-Brabant, ondernemingen uit de regio in de bloemetjes zetten omwille van hun inzet voor het klimaat en hun acties delen als best practice, ter inspiratie voor andere KMO’s. 

Guus Luppens, sales manager duurzame energie bij Group VHC is verheugd met de nominatie: “De laatste jaren hebben we stevig ingezet op het duurzaamheidsaspect bij Group VHC zelf, maar ook bij klanten. We proberen hen altijd te overtuigen om te kiezen voor de meest duurzame oplossingen, zonder dat ze daar initieel al aan dachten. Het doet me veel plezier om nu erkenning te krijgen voor de tijd en energie die we hebben geïnvesteerd in duurzame energie.” 

Hernieuwbare energie 

Group VHC voorziet oplossingen voor verwarming, koeling en ventilatie bij particulieren en ondernemingen. Het houdt steeds de vinger aan de pols wat betreft milieuvriendelijke innovaties. Hernieuwbare energie is dan ook een belangrijke pijler. Zo installeert Group VHC zonnepanelen, vaak in combinatie met batterijopslagsystemen. Op die manier kan zonne-energie zowel overdag als ‘s nachts gebruikt worden. Daarnaast plaatst Group VHC milieuvriendelijke pelletketels die ruimtes op een duurzame manier verwarmen. 

Prinses Elisabethbasis in Antarctica

Op de Belgische poolbasis in Antarctica verzorgt Group VHC de nodige energie-infrastructuur om het onderzoek naar klimaatopwarming dat zich daar afspeelt te ondersteunen. Opnieuw is er een belangrijke rol weggelegd voor zonne-energie en batterijsystemen. De Prinses Elisabethbasis is volledig CO₂-neutraal en dankzij mobile power units kunnen sneeuwscooters met hernieuwbare energie worden opgeladen.

Milieubewuste bedrijfscultuur 

In eigen land voegt Group VHC eveneens de daad bij het woord wat zijn klimaatambities betreft. De elektriciteit en verwarming van hun kantoor in Overijse zijn 100% afkomstig van zonne-energie. Voor de bedrijfsvoertuigen en -busjes zet Group VHC bovendien volop in op de switch naar elektrische wagens. 

Nu kan Group VHC mIK-Klimaatambassadeur 2020 worden. De winnaar wordt verkozen in het voorjaar van 2021 door een professionele jury en een publieksstemming. Stemmen kan op https://www.mikopklimaat.be.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details