NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Hans Smid nieuwe voorzitter van belangenorganisatie European Building Automation and Controls Association (eu.bac)

Hans Smid nieuwe voorzitter van belangenorganisatie European Building Automation and Controls Association (eu.bac)

Smid (36) neemt per direct het stokje over van Jean Daniel Napar, die de eu.bac zes jaar heeft geleid. Als Director of Digital Building bij Schneider Electric in België, heeft Smid zijn unieke leiderschapsstijl opgebouwd. Daarnaast stimuleert hij teams om gebouwen en de elektrotechnische industrie te digitaliseren.

De missie van de European Building Automation and Controls Association sluit naadloos aan bij de ambities van Schneider Electric om duurzame, veerkrachtiger, hyperefficiënte en op mensen ingerichte gebouwen te realiseren om in te wonen en werken. Zo helpt de organisatie de industrie met het Buildings of the Future-framework enerzijds om aan duurzaamheids- en zakelijke verplichtingen te voldoen en anderzijds aan de verwachtingen van gebouwgebruikers.

“Als voorzitter van de eu.bac zet ik me actief in om bij te dragen aan meer duurzame, digitale en flexibele gebouwen in Europa. Als organisatie helpen we onze leden met oplossingen voor uitdagingen die ze ervaren”, zegt Smid.

Naast het Buildings of the Future-initiatief van Schneider Electric, zorgt de benoeming van Smid tot president van eu.bac ervoor dat zowel concrete acties als daadwerkelijke oplossingen bovenaan de agenda komen te staan met het oog op een duurzame toekomst. De benoeming onderschrijft de focus van de belangenorganisatie op jong talent. Deze nieuwe leiders ondernemen tastbare acties om de building-industrie te verduurzamen door deze op de juiste manier in te richten en met campagnes te ondersteunen. Het is deze volgende generatie leiders en talent die de visie van eu.bac helpt realiseren dankzij echte actie en verandering.

“We moeten de uitstoot van broeikasgassen door gebouwen drastisch verminderen om de wereldwijde klimaatdoelstellingen te halen,” voegt Smid toe. “Wij helpen organisaties onder meer om te voldoen aan de Europese wet- en regelgeving. Daarnaast stimuleren we de digitale transformatie en bouwinfrastructuur ten behoeve van de economie en werkgelegenheid. Een ander speerpunt is betaalbare, betrouwbare en duurzame technologie toegankelijker te maken.”

De eu.bac vertegenwoordigt 85% van de Europese sector voor gebouwautomatisering en -controles en heeft als missie om iedereen in slimme, koolstofarme en efficiënte gebouwen te laten wonen en werken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details