Hansa Blueblox
01:17
01-02-2016

HANSA zorgt voor meer montagegemak met universeel inbouwsysteem HANSABLUEBOX

Om de installateur nog beter te ondersteunen, heeft HANSA in nauwe samenwerking met SHK-professionals een universeel inbouwsysteem voor alle mengkraanseries en thermostaten uit de segmenten HANSA|LIVING en HANSA|HOME ontwikkeld. HANSABLUEBOX zorgt dankzij de talrijke integratiemogelijkheden voor montagecomfort én tevreden klanten.

Het inbouwsysteem HANSABLUEBOX is ontworpen voor alle courante installatiesystemen en –types en past op elke ondergrond. De HANSABLUEBOX-basiseenheid vergemakkelijkt de montage volgens het „stopcontact“-principe: enkel de basiseenheid wordt in de muur ingebouwd, design en functie kunnen later worden bepaald. De installateur kan zo met slechts één inbouwsysteem zich aanpassen aan verschillende inbouwsituaties en consumentenbehoeften. De eindklant moet minder investeren in de bouwfase en krijgt een hoge mate aan flexibiliteit.

Ook de installatie van de nieuwe inbouwoplossing speelt in op de wensen van professionals, via een rotatiesymmetrische opbouw met naar wens ½-duim- of ¾-duim-ingangen. Met een comfortabele afstand van 31 millimeter tussen de aansluiting en de muur en een brede speelruimte van 75 tot 105 millimeter bij de inbouwdiepte, biedt dit maximale vrijheid voor de installatie. Bijzonder praktisch: contactpunten voor de waterpas, een centrale doorn voor het puntlassen van snelbouwpanelen en snijribben.

Hansa Blueblox

Hoge functiebetrouwbaarheid, lange gebruiksduur
Alle functie-eenheden met aanpassing en/of blokkering zijn met de keramische BLUESWITCH-schakelaar uitgerust. Resultaat: een hoge functiebetrouwbaarheid bij alle drukverhoudingen, een lichte, duidelijke bediening en vooral een lange gebruiksduur. Bovendien is enkel één wisselstuk voor het hele productprogramma nodig. Geschroefde functie-eenheden met vaste schroeven, bieden nog meer veiligheidsvoordelen.

HANSABLUEBOX beantwoordt volledig aan de montagenormen van DIN EN 1717 bij verwijderde baduitlopen – met een extreem lage, minimale montagehoogte van 240 mm.

Hansa Blueblox

Gemakkelijke eindmontage
Net zoals bij de installatie van de ruwbouw kan ook de eindmontage bijzonder tijdbesparend worden uitgevoerd. Een voorbeeld: de verbinding van de schakelaar tussen de functie-eenheid en de eindmontageset kan dankzij een telescoopverbinding meteen en eenduidig over de hele inbouwdiepte worden gemonteerd.

De nieuwe BLUECLICK-rozettendrager fixeert de rozetten schroefloos via zes vormsluiting-bevestigingen toch veilig aan de muur – zelfs bij een oneffen ondergrond. Uniek: dankzij de seriematige BLUETUNE-functie kan de rozet bij de eindmontage tot 3,5 graden in elke richting nog worden bijgesteld. Zo kunnen installateurs op een betrouwbare en gemakkelijke manier zorgen voor de parallellie met de tegelvoegen die nodig is bij hoekige rozetten. Met een omkeeradapter voor de waterleidingen – waarmee ook de uitgangen kunnen worden gewisseld – en een verlengstuk kan flexibel worden ingespeeld op verschillende situaties.

Meer informatie: www.hansa.com

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Installatie en Bouw België partners

Frontispies Brussel Democo BatEx