Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

Hecht B2B partnership voordelig voor alle partijen

foto-inkom
Techbox plaatst HVAC-S installaties in woningen, woongebouwen, tertiaire en publieke gebouwen.

Tekst | Sara Dekesel

Beeld | Henco en TechBox

10 oktober 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Als een installatiebedrijf en een fabrikant de handen in elkaar slaan voor een nauwe samenwerking heeft dat zo zijn redenen. Hoge productkwaliteit en garantie, uitgebreide ondersteuning en vlotte levering leidden ertoe dat installatiebedrijf Techbox al vijf jaar vastberaden met Henco werkt. De fabrikant is uiterst tevreden met deze ervaren partner voor de vakkundige plaatsing van zijn buizen, koppelingen en vloerverwarmingssystemen. Een krachtig partnership dat loont voor beiden én voor hun eindklanten.

Henco is een Belgische fabrikant van buizen, koppelingen en toebehoren voor verwarming en sanitair. De onderneming werd in 1992 opgestart door Louis Hendrickx toen die zijn idee voor een meerlagenbuis uitwerkte. Vandaag zorgen 300 werknemers voor de jaarlijkse productie en verkoop van meer dan 140 miljoen meter buis en 11 miljoen koppelingen.  

Henco is een Belgische fabrikant van buizen en koppelingen voor verwarming en sanitair, gevestigd in Herentals.

De West-Vlaamse onderneming Techbox plaatst HVAC-S installaties in woningen, woongebouwen, tertiaire en publieke gebouwen. Voor elke techniek hebben ze specialisten in huis die instaan voor de plaatsing en het onderhoud. In combinatie met de kwalitatieve producten waarmee ze werken, levert dat hoogstaand vakwerk op. 

Toegankelijk en betrouwbaar

Projectleider Bram Depauw van Techbox licht toe waarom hij graag samenwerkt met Henco: “We hebben er onze vaste contactpersonen en die zijn altijd vlot bereikbaar. Ze spelen kort op de bal, wat ons toelaat hetzelfde te doen naar onze klanten toe. En als het nodig is doen ze met plezier extra moeite, bijvoorbeeld om sneller dan gewoonlijk te leveren. We kunnen op hen rekenen voor offertes, legplannen, werfplanning en verslaggeving inzake EPB. Hun producten zijn snel leverbaar, zelfs in deze tijden waar er bij velen stockproblemen zijn.” 

In Hof van Saey installeert Techbox vloerverwarming met het Henco Push Fit systeem in 103 appartementen.

Snelle plaatsing met handige tools 

Bram looft ook de kwaliteit en het installatie­gemak van de Henco producten. Het ruime product­assortiment breidt bovendien continu uit. “En als er nieuwe producten uitkomen, leiden zij er ons altijd goed over op”, vertelt de projectleider. Naast buizen en koppelingen biedt Henco ook tools aan die de installatie nog verder vereenvoudigen, zoals een testplug, griptang, montage­sleutels, inbouwdoosjes en een buizen­rechter. “Die laatste levert ons ook geld op, omdat we de resten van de buizen op rol niet moeten weggooien”, aldus Bram.

Enorme tijdwinst met ‘Push Fit’

Met het nieuwe Push Fit-kliksysteem voor warm- en koudwaterleidingen van Henco valt dan weer heel wat tijd te winnen. Bij Techbox maken ze er gretig gebruik van voor grote projecten. “We prefabriceren er borden mee in ons magazijn. Op de werf moeten we de buizen dan alleen nog ontbramen en in de fittingen klikken. Er komt geen pershandeling meer aan te pas. Dat bespaart ons veel tijd op de werf, en het beperkt de kans op lekkages”, legt Bram uit. 

De buizenrechter: een van de eenvoudige Henco tools die de installateur tijd en geld besparen.

“Het Push Fit-verhaal is een hoogwaardig kunst­stof-­verhaal”, voegt Hugo Cambier van Henco er trots aan toe. “De koppelingen zijn gemaakt uit een kunststof die bestand is tegen hoge temperaturen, druk en corrosie. Ze is flexibel met 10° buigbaarheid en veel lichter dan messing fittingen.” Maar het is vooral de tijdwinst die Techbox ertoe aanzet om dit innovatief systeem in te zetten op grote werven zoals Hof van Saey in Dendermonde. “In die opstelling met 103 appartementen met elk vier toevoerleidingen naar de collectoren kan dat zeker tellen”, besluit Bram.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details