NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Het belang van een goede voorbereiding en deskundig advies bij vloerverwarming
‘In een woning van 100 m² moet er al snel een kilometer aan buizen in de vloer geplaatst worden. Die buizen mogen elkaar niet kruisen en er mogen geen punten zijn waar lucht zich kan ophopen.’

Het belang van een goede voorbereiding en deskundig advies bij vloerverwarming

Daarom is Henco Floor, een dochter­onderneming van Henco, gespecialiseerd in het voorbereiden, monteren en engineeren van elke vloerverwarmingsinstallatie. 

Een vloerverwarmingsinstallatie realiseren is complexer dan op eerste zicht lijkt. “In een woning van 100 m² moet er al snel een kilometer aan buizen in de vloer geplaatst worden. Die buizen mogen elkaar niet kruisen en er mogen geen punten zijn waar lucht zich kan ophopen”, zegt Kris Duchesne, Business Unit Manager bij Henco Floor. “Zo’n grote hoeveelheid buis op een logische manier in de ruimte krijgen: daarin zit de grootste complexiteit van ons werk.”

“Bovendien zijn de berekeningen nu een stuk nauwkeuriger dan in het ver­leden”, zegt Duchesne. “Klanten leggen de lat hoger op vlak van techniciteit en ze willen een zo energiezuinig mogelijk project. Je komt dus niet meer zomaar weg met het willekeurig verleggen van een buis. Grondig tekenwerk en voorbereiding is essentieel.”

Warmteverliesberekeningen

Als dochteronderneming van Henco heeft Henco Floor een symbiotische ­relatie met het moederschip Henco. Duchesne: “Henco is een productie­bedrijf, wij leggen ons meer toe op het geven van advies. We tekenen leg­plannen en zorgen voor de engineering van de installatie. We doen veel meer dan alleen plannen tekenen, we zorgen voor gedetailleerde berekeningen: zo houden we ook rekening met warmteverliesberekeningen en maximaal drukverlies in het systeem. Tot slot kunnen we installatiebedrijven, indien gewenst, ondersteunen bij de montage.”

Henco Floor maakt gebruik van hoogwaardige materialen, zoals de vormvaste en zuurstofdichte meerlagenbuis RIXc van Henco. “Ook op vlak van de verdeler en de naregeling kunnen we ons onderscheiden. In samenwerkingen met enkele kwalitatieve partners vervolledigen we ons aanbod om zo een compleet pakket aan te bieden”, vult Arsène De Ruyck, Product Manager bij Henco Floor, aan. Bovendien staat de productontwikkeling niet stil. “Zo introduceren we Henco Secor, een nieuw droogverlegsysteem. Het is de antwoord op onze zoektocht naar een lichter systeem voor de renovatiemarkt dat eenvoudiger  en sneller gemonteerd kan worden”, aldus De Ruyck.

Henco Floor maakt gebruik van hoogwaardige materialen.

Henco Floor richt zich niet enkel op kleine residentiële projecten, maar ook op projecten in de utiliteits-, kantoor- en zorgsector. Het bedrijf is ook niet vreemd van meer complexe uitvoeringen. Zo stond Henco Floor onder meer in voor de verwarming onder skipiste Aspen in Wilrijk en werkte het mee aan de installatie van veldverwarming bij verschillende eersteklassevoetbalclubs. “Verder zien we dat betonkernactivering aan belang wint. Ook op zo’n vraag kunnen we een antwoord voorzien. De materialen zijn dezelfde, alleen komt er meer knowhow bij kijken”, zegt Duchesne. 

Bruto of netto

De klant kan zelf kiezen in welke mate hij door Henco Floor ontzorgd wordt. Maarten Peetermans, Project Manager bij Henco Floor: “Hij kan kiezen voor een ‘bruto project’, waarbij we de klant voorzien van een plan, inregel­debieten en een materiaallijst. Daarmee kan hij naar de groothandel stappen en zelf de installatie realiseren. Een andere mogelijkheid is een ‘netto project’, waarbij we de klant volledig ontzorgen en wij zelf een montagepartner naar de werf sturen om de vloerverwarming te installeren, inclusief druktest. Zeker in grote projecten is daar steeds meer vraag naar.” Het advies dat de specialisten van Henco Floor opmaken, komt tot stand op basis van veel onderling overleg en denkwerk. “We bieden nooit offertes aan die in de praktijk niet uitvoerbaar zijn”, aldus Peetermans. 

Om de installateurs nog meer van dienste te zijn, lanceert Henco Floor ­binnenkort een nieuwe online tool. “Zo kan de installateur voor ­projecten tot 200 m² binnen het kwartier een materiaallijst en prijsofferte ver­krijgen. Via die weg kan hij ook meteen contact leggen met ons om even­tueel ­ondersteuning te krijgen bij het engineeren van de installatie”, licht ­Duchesne toe. “We weten dat installateurs het erg druk hebben, dus we hebben gewerkt aan een snelle en efficiënte tool, die de communicatie­lijnen met ons zo kort mogelijk houdt.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details