NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Het belang van goed en kwaliteitsvol gereedschap tijdens jouw klus

Het belang van goed en kwaliteitsvol gereedschap tijdens jouw klus

Ben je van plan om te gaan klussen? Dan mag je het belang van goed gereedschap van goede kwaliteit niet onderschatten. Of je nu veel ervaring met klussen hebt of juist niet, het is niet alleen vakmanschap dat het eindresultaat van je project bepaald. Net zo belangrijk is het gebruik van goed gereedschap. Als je slecht werkend gereedschap gebruikt, zul je dit zeker terugzien in het eindresultaat. Bespaar daarom nooit op materialen en gereedschap voor je klus. Je zult dan veel ontspannender aan het werk kunnen, met een perfect eindresultaat.

Goed gereedschap bespaart tijd
Het gebruik van slecht gereedschap werkt door in je gehele klus. Ben je aan het zagen met een stompe zaag, dan zul je er veel langer over doen, dan wanneer je een hypermoderne zaagtafel, zoals de DeWalt DW745 gebruikt. Schilder je met een harde kwast? Je zult er dan veel langer over doen, dan wanneer je een nieuwe kwast met flexibele haren gebruikt. In het ergste geval kan oud en slecht gereedschap ervoor zorgen dat je dubbel zo lang bezig bent met je klus.

Goed gereedschap bespaart je veel irritatie
Als je wel eens gewerkt hebt met oud of versleten gereedschap, dan zul je vast ervaren hebben hoeveel irritatie dit geeft. Met oud gereedschap wil het allemaal net niet zo gemakkelijk gaan. Een plank doorzagen, een gaatje boren, je irritatiegrens wordt behoorlijk op de proef gesteld met slecht werkend gereedschap. Je zult hierdoor ook ineens minder zin hebben om de klus nog af te werken en is de grens helemaal bereikt, dan vliegt het gereedschap door de kamer. Investeer dus ook voor je eigen gemoedsrust in een goede boormachine of een DeWalt DW745 zaagtafel.

Ook veilig werken is belangrijk
Voor huis-, tuin- en keukenklussen houden we meestal niet zoveel rekening met de veiligheid. Immers het is toch maar eenvoudig gereedschap waar je mee werkt? Maar als dit gereedschap niet goed meer werkt, juist dan loop je het meest risico op ongelukjes. Denk aan elektrisch gereedschap dat kortsluiting veroorzaakt of een ladder met kapotte treden. Met nieuw gereedschap verhoog je de veiligheid enorm.

Een mooi eindresultaat
Natuurlijk kun je ook met oud en versleten gereedschap werken. Misschien ben je wel bereid om er dan langer over te doen en irriteer jij je niet zo snel, toch is het eindresultaat nooit zo goed, dan wanneer je met kwaliteitsvol gereedschap had gewerkt. Houd daar rekening mee, dat het gebruik van slecht gereedschap altijd doorwerkt in het eindresultaat.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details