NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Het beste van beide werelden
‘Dankzij PrismaSet S krijgt de elektricien de mogelijkheid om een kast te kiezen die de robuustheid heeft op niveau van onze industriële kasten, maar die toch geïsoleerd is zoals onze residentiële kasten.’

Het beste van beide werelden

Hybride behuizing vergemakkelijkt distributie in commerciële gebouwen

De nieuwe PrismaSeT S kasten van Schneider Electric vergemakkelijken het werk van de installateur die de elektrische distributie in grote residentiële en commerciële gebouwen moet voorzien. Met één referentie kan de installateur een volledig gemonteerde kast bestellen, met een robuustheid van industrieel niveau en toch even gemakkelijk te installeren als de kleinste residentiële versies.

Het nieuwe aanbod voor elektriciens bestaat uit kasten, bekabelings­oplossingen en eenvoudige selectietools tot 160A. Samen zorgen ze ervoor dat de installatie van elektrische distributie in grote residentiële en commerciële gebouwen gelijkwaardig wordt aan die in kleine, residentiële toepassingen. Het product is geoptimaliseerd voor de commerciële markt. 

“Het portfolio van Schneider Electric was tot nu toe toegespitst op residentiële kasten (kunststof) enerzijds, en industriële kasten (metaal) anderzijds. PrismaSeT S is de ideale middenweg tussen die twee uitersten. Dankzij PrismaSet S krijgt de elektricien de mogelijkheid om een kast te kiezen die de robuustheid heeft op niveau van onze industriële kasten, dankzij de volledig metalen behuizing, maar die toch volledig (Klasse 2) geïsoleerd is – zoals onze residentiële kasten”, zegt Simon Valgaerts, Marketing Products Manager Residential & Small Buildings bij Schneider Electric. “Bij commerciële projecten wordt de installatietijd steeds beperkter. Dan is het natuurlijk handig dat de kast volledig gemonteerd geleverd wordt, en dat is het geval bij PrismaSeT S. De elektricien kan dus met één referentie de volledige kast bestellen.”

Het gamma verzekert een hoge flexibiliteit bij het uitvoeren van de installatie, onder meer dankzij de bedrading met VDIS-systeem en laterale kabelgoten.

VDIS-systeem en laterale kabelgoten

Het gamma verzekert een hoge flexibiliteit bij het uitvoeren van de installatie, onder meer dankzij de bedrading met VDIS-systeem en laterale kabelgoten. Het VDIS-systeem is een innovatie in de commerciële sector, met een focus op ergonomie. Het stelt elektriciens in staat om de installatie en de verbinding met de hoofdinkomer op een eenvoudigere manier uit te voeren. Er is minder kabel nodig en het installeren zelf gaat sneller, ook dankzij de handige laterale koker. De hoofdinkomer kan daar eenvoudig een plaats krijgen, wat dan weer ruimte bespaart op de DIN-rail.

De grootte van de kast is ook een voordeel: Schneider biedt deze kast aan vanaf vier rijen, maar gaat tot acht rijen en biedt zelfs versies mét gemonteerde koker aan. “Dit biedt de klant de mogelijkheid om zowel in grotere residentiële projecten (bijvoorbeeld met domotica) als in commerciële projecten de juiste oplossing te kunnen kiezen”, vervolgt Valgaerts.

PrismaSeT S wordt vervaardigd met gerecycleerde kunststof materialen voor onderdelen in de achterkant van de behuizing.

Overal in de markt actief

Met deze unieke innovatie speelt Schneider Electric in op tendensen in de sector, legt Valgaerts uit: “De moderne elektrotechnische installateur is niet meer enkel gericht op één marktsegment maar is eigenlijk overal in de markt actief. Hij komt zowel residentiële toepassingen als grotere commerciële projecten tegen. Daarom willen we het voor hem zo gemakkelijk mogelijk maken, zowel in offertefase als tijdens de installatie.”

PrismaSet S zal deel uitmaken van de Rapsody- en eDesign-software die door Schneider Electric werd ontwikkeld om  het ontwerpen van de installaties voor elektriciens te vergemakkelijken. 

Schneider Electric wil zo duurzaam mogelijk zijn. Daarom wordt PrismaSeT S vervaardigd met gerecycleerde kunststof materialen voor onderdelen in de achterkant van de behuizing. 70 procent van de verpakking is gemaakt van gerecycleerd karton en er wordt geen plastic voor eenmalig gebruik meer gebruikt.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details