NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Het LISA-systeem van SPIE Belgium bewijst al meer dan 25 jaar zijn nut

Het LISA-systeem van SPIE Belgium bewijst al meer dan 25 jaar zijn nut

SPIE Belgium is een dochteronderneming van de groep SPIE, de onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie. Het bedrijf heeft meer dan 25 jaar geleden LISA ontwikkeld, een systeem dat het laden van vrachtwagens automatiseert en optimaliseert. De belangrijkste troeven zijn een aanzienlijke tijdwinst voor de logistieke processen van de klant en een snel rendement op de investering, die op een paar jaar kan worden afgeschreven. Heel recentelijk, in juli 2019, haalde SPIE een nieuwe LISA-opdracht binnen in de chemiesector.

In 1993 ontwikkelde SPIE Belgium LISA (Logistic Information & Systems Automation), een uniek logistiek automatiseringsproces. Vandaag wordt het in een twintigtal vestigingen uit de chemie, de petrochemie en de kunstmeststoffensector gebruikt, waarvan elf in het buitenland.

LISA werkt op basis van een netwerk van meertalige aanraakschermen. Dankzij een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface kunnen voertuigen geautomatiseerd en sneller worden geladen. Via een badgesysteem kunnen de chauffeurs snel het gewichtsverschil meten tussen een leeg en een geladen voertuig op de weegbrug.

Deze oplossing wordt op maat ontwikkeld, naargelang wat de klant precies nodig heeft. LISA heeft tal van troeven. Ten eerste is de tijdwinst in de logistieke keten van de klant en voor de chauffeur aanzienlijk. De chauffeur kan zelfs ‘s nachts of buiten de piekuren laden. Bedrijven uit de petrochemische sector of andere productiebedrijven die hun logistiek willen optimaliseren, verdienen hun investering op enkele jaren tijd terug dankzij de efficiënte lading van de vrachtwagens, de besparing op logistiek personeel en het kleinere risico op fouten. Bovendien zijn de rapportagemogelijkheden onbeperkt: laadtijd, locatie van de vrachtwagens, registratie van chauffeurs, leeg wegen, wegen na laden enz.

Christian Deleener, Business Development Manager bij SPIE Belgium: “We zijn bijzonder tevreden dat we deze nieuwe opdracht binnenhaalden, waar we heel binnenkort aan de slag mee kunnen. LISA is een concept van SPIE Belgium. Wij werken de oplossing volledig op maat uit: voorstudie, uitwerking van gedetailleerde scenario’s (aankomst en parkeren van vrachtwagens, registratie van chauffeurs, verdelen van de badges, leeg wegen, laden, wegen, ophalen van de wegdocumenten, verlaten van de fabriek en communicatie met het ERP-systeem van de fabriek), ontwikkeling en configuratie van de software, testfasen en installatie.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details