NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Het multitalent onder de pompen: megasterk in een miniformaat
Onthardingsinstallatie, terugspoelfilter en verwarming kunnen zonder problemen worden aangesloten.

Het multitalent onder de pompen: megasterk in een miniformaat

De ruimtebesparende oplossing voor fecaliënvrij afvalwater

Onder het motto “Miniformaat. megasterk” presenteert afwateringsspecialist KESSEL de nieuwe kleine opvoerinstallatie Minilift S: een ruimtebesparende en multifunctioneel inzetbare oplossing voor huishoudelijk grijswater. Het toestel is dankzij zijn verschillende mogelijkheden voor toevoeren en aansluitingen erg veelzijdig.

De compacte installatie heeft vijf aansluit­mogelijkheden voor de toevoer van fecaliënvrij afvalwater van wastafel, vaatwasser of douche. Boven­dien kan de persleiding zowel aan de linker- als aan de rechterkant van de installatie worden aangesloten. Er kunnen tegelijkertijd een wasmachine, douche en drie extra toevoeren op de Minilift S worden aangesloten. De vlotter­schakelaar in de Minilift S is verstelbaar en kan op twee hoogtes worden vastgezet, zodat het bruikbare volume efficiënt kan worden aangepast aan de hoeveelheid afvalwater die wordt aan­gevoerd. Een bijkomend voordeel is dat op die manier kan worden ingesteld vanaf welk volume de opvoerinstallatie gaat pompen.

Een echt organisatietalent voor op kantoor: de Minilift S past makkelijk in een onderkastje in de koffiehoek.

Dankzij zijn veelzijdigheid en formaat biedt de Minilift S veel toepassings­mogelijkheden. In een technische ruimte kunnen de onthardings­installatie, terugspoelfilter en verwarming zonder problemen worden aangesloten op de installatie. Aan de andere kant past ze in een onderkast in een koffiehoek op kantoor, of in een kleine bad­kamer of zelfs in de vloer.

De Minilift S is bijzonder geschikt voor renovaties van kleine badkamers naast de hobbykamer of de werkplaats.

Megasterk: keuze uit drie pompvermogens

De Minilift S is verkrijgbaar met drie ver­schillende pompen van 300, 500 en 1000 Watt met vlotterschakelaar, met een maximale afvoer­capaciteit van 14,5 m³/u. Van de pompen zijn ook Resistant-varianten beschikbaar, die bestand zijn tegen zowel heet water als pekelwater. “Daarmee is het nieuw ont­wikkelde product ook geschikt voor wasmachines, waterontharders en verwarmings­installaties. Dankzij de functionaliteit en veelzijdigheid kan de installatie aan de plaatselijke omstandigheden worden aangepast en is ze ideaal voor renovaties”, aldus Jan Martin, productmanager pomptechniek van KESSEL AG.

De Minilift S is de praktische oplossing voor wasmachines en gootstenen in het washok.

Mega-eenvoudig: zonder gereedschap te monteren en onderhouden

Dankzij de voorgemonteerde onderdelen en verschillende aansluit­mogelijk­heden kan de aansluitklare pomp heel flexibel worden ingebouwd, zonder gereedschap en zonder te moeten boren. Door de praktische eenhands­sluiting kunnen de pomp en de geïntegreerde terugslagklep ook zonder gereedschap worden schoongemaakt en onderhouden.

De Minilift S kan opgebouwd worden, maar ook in de vloerplaat ingebouwd wor­den. Wanneer de opvoerinstallatie in de vloerplaat wordt ingebouwd, is er in de afdekking een afvoer geïntegreerd om vuil water op te nemen. Ook bij leiding­breuk of overstroming voert de pomp het afvalwater continu af. Op die manier blijven bijvoorbeeld kelders droog. Er is bij de inbouwvariant van de installatie keuze tussen een afdekplaat met sleufrooster en een betegelbare afdek­plaat.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details