NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Hightech installatie-oplossingen voor nieuwe burelen in Wetteren

Hightech installatie-oplossingen voor nieuwe burelen in Wetteren

Actum, een toeleveringsbedrijf in metaal en actief in onderhoud van technische installaties en staalconstructies, bouwt in Wetteren een nieuwe uitvalsbasis: zes burelen en een kleine stockageplaats. Voor dit project krijgt Pacquet BVBA carte blanche voor de studie, installatie en het onderhoud van alle technieken. In een veranderende bouwwereld met een grote vraag van multidisciplinaire kennis en volledig geïntegreerde technieken, heeft Pacquet BVBA een unieke positie verworven.

Pacquet BVBA, een familiebedrijf met roots in de landbouw, heeft van alle technieken een expert in huis. Marijn Pacquet is hoofd HVAC en sanitair en Stijn Pacquet hoofd elektro en gebouwsturing. In 2017 zetten ze hun eerste stappen in BIM. Ze kiezen onmiddellijk voor Stabicad for Revit en laten AutoCAD links liggen. In 2018 nemen de twee broers het bedrijf volledig over, introduceren ze een nieuwe huisstijl en zijn hun eerste twee full BIM-projecten een feit. Hun strategie en installatietechnische BIM-aanpak hebben ze volledig uitgeschreven.

BIM-cyclus op maat hertekend

Stijn Pacquet, zaakvoerder: “Al onze projecten rollen we in BIM uit. We nemen onder de installateurs wat dat betreft een vooruitstrevende positie in, daar zijn we ons van bewust. Maar we zijn honderd procent overtuigd. We hebben de BIM-cyclus op onze maat hertekend, volledig vanuit het oogpunt van de installateur. Op het vlak van software hebben we gekozen voor Stabicad for Revit, een essentiële tool om volledig geïntegreerde installaties te ontwerpen. Stabicad is geschikt voor alle fases van het bouwproces, van ontwerp tot onderhoud. Inzake logistiek en magazijnbeheer werken we met de ERP-software van Plenion.

Stabiplan

‘We hebben de BIM-cyclus op onze maat hertekend, volledig vanuit het oogpunt van de installateur.’

 

De aanpak van Pacquet vraagt om vanaf het prille begin betrokken te worden bij een project. Pacquet BVBA zat vanaf fase één met bouwheer Actum aan tafel om de best mogelijke technische installatie te bespreken voor de nieuwe burelen in Wetteren.

Stijn: “Alles van voorstudie hebben we op ons genomen. Warmteverlies-berekening, lichtstudies, selectiviteitsstudie,… Op het vlak van verwarmen hebben we voor luchtverwarming gekozen, omdat het snel is en heel dynamisch. Als bijverwarming zijn er radiatoren voorzien. Er zijn twee pompgroepen op de ketel aangesloten zodanig dat we kunnen kiezen voor de meest energiezuinige oplossing. In de zomer kunnen we met een koelgroep  gaan koelen via lucht.”

Professioneel

Stijn: “Wij hebben ons voorstel en voorontwerp voor Actum opgemaakt in Stabicad for Revit en de raming die we hiermee gemaakt hebben klopt tot nu toe erg goed. Door binnen tijd en binnen budget te blijven, komen we heel professioneel over, maken we een goede naam en blijven opdrachtgevers ons terugvragen.” In de tweede fase van het bouwproces bouwt en installeert Pacquet BVBA alles zelf, soms via onderaannemers, maar zoveel mogelijk in eigen beheer. Stijn: “Dankzij Stabicad for Revit zijn we ook meer en meer in staat om voormontages in onze werkplaats te maken. Tot volledige stookruimtes toe.”

Stabiplan

Pacquet BVBA zat vanaf fase één met bouwheer Actum aan tafel om de best mogelijke
technische installatie te bespreken voor de nieuwe burelen in Wetteren.

 

En in de derde fase staan ze garant voor de technische opvolging, het onderhoud en verbruik van de installaties. Stijn: “Ook Actum krijgt toegang tot de visualisaties en het online beheer van de installaties. We maken hiervoor verschillende profielen met verschillende gebruikersrechten.”

Nog niet veel installateurs zijn de weg van BIM ingeslagen. Hierdoor neemt Pacquet BVBA een erg unieke positie in. Ze willen zich in de toekomst nog verder differentiëren en zich toespitsen op projecten, zoals die van Actum Wetteren.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details