Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Sanitair

Hoe vind je het juiste toilet?

pexels-max-vakhtbovych-6782343

8 oktober 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het uitzoeken van een toilet lijkt een koud kunstje. Waar we vaak niet bij stilstaan, is dat er veel factoren meespelen bij een aangenaam toiletbezoek. In dit artikel delen we daarom een aantal tips die zeker van pas gaan komen bij de aanschaf van een nieuw toilet. Zo weet je zeker dat je goed zit. Lees snel verder!

Een zwevend toilet is het populairst

Binnen het assortiment van sanitairwinkels wordt er vaak onderscheid gemaakt tussen staande en hangende toiletten. Welke je kiest, is afhankelijk van de ruimte in de badkamer of toilet. Verder speelt de persoonlijke voorkeur een belangrijke rol. Een hangend toilet is, zoals de naam al doet verklappen, een toilet dat hangt. Dit wordt ook wel een wandcloset, hangtoilet of zwevend toilet genoemd. Dit toilet is aan een inbouwreservoir bevestigd dat schuilgaat achter een wand. Zelfs de aansluitingen en de rioolafvoer zijn in de muur verwerkt waardoor de vloer vrij is van obstakels. Het hangtoilet is daarom een veel gekozen optie vanwege de strakke, moderne en ruimtelijke uitstraling. Daarnaast is het erg hygiënisch, omdat de vloer onder de toiletpot eenvoudig schoongemaakt kan worden. Een ander groot voordeel is dat je zelf de hoogte kunt bepalen middels het inbouwframe. Soms is het zelfs mogelijk om de lengte van een hangtoilet te kiezen. De standaard lengte is ongeveer 55 centimeter, maar een verkort toilet van 45 centimeter wordt ook door winkels verkocht. Het lijkt niet veel, maar 5 centimeter extra ruimte maakt een groot verschil. Zeker als je een kleine badkamer of compacte toiletruimte hebt.

Optimale hygiëne

Voor een optimale hygiëne kies je voor een hangtoilet zonder spoelrand. Bij deze zogenaamde Easy-clean toiletten komt het doorspoelwater via de achterzijde het toilet in, waarna het zich door de toiletpot verspreidt. En door het randloze design maak je het toilet zeer eenvoudig schoon.

Niet voldoende ruimte?

Is er onvoldoende ruimte voor een wc met inbouwreservoir, dan is een staand toilet de oplossing. Dit is een toilet dat op de grond staat en waarbij de afvoer onder het toilet de vloer in gaat. Ook als je een afvoer in de grond hebt is een staande toiletpot ideaal, omdat je deze direct op de bestaande afvoer bevestigd.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details