Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

Hoofdkantoor Flamco/Comap scoort ‘outstanding’ op duurzaamheid

Uitreiking Breeam-certificaat Flamco kopiëren
Henk Robers (r) ontvangt het BREEAM ‘Outstanding’ Ontwerpcertificaat uit handen van Tom Linneman. | Copyright: Foto Flamco

1 oktober 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Het nieuwe hoofdkantoor van Aalberts hydronic flow control (Flamco en Comap) wordt een van de meest duurzame kantoorgebouwen van Nederland. Flamco ontving het BREEAM ‘Outstanding’ ontwerpcertificaat voor het nieuwe kantoorgebouw aan de Fort Blauwkapel in Almere. Met de uitzonderlijk hoge score staat het bouwwerk in de Nederlandse top tien van BREEAM-gecertificeerde kantoorgebouwen.

“Als fabrikant van energie-efficiënte oplossingen hebben wij duurzame ambities. Daarom grijpen we deze kans aan om ook ons eigen, nieuwe kantoorgebouw zo duurzaam mogelijk te bouwen”, aldus Henk Robers, Chief Operational Officer van Flamco. Met trots ontving hij op 28 juli het BREEAM ‘Outstanding’ ontwerpcertificaat van BREEAM expert Linneman Bouw en Advies.

Nederlandse top tien

BREEAM maakt duurzaam bouwen integraal meetbaar en is de meest gebruikte certificeringsmethode in Europa. Tom Linneman: “Flamco scoort met 90% uitzonderlijk hoog. Slechts tien tot vijftien procent van de kantoorgebouwen bereikt het predicaat ‘outstanding’. Hiermee behoort Flamco als BREEAM-gecertificeerd kantoor tot de top 10 van Nederland.”

Gezondheid en energie

Opvallend is de hoge score (86%) op het gebied van gezondheid & comfort. “Flamco behaalt hier voor haar werknemers alle mogelijke credits.” Op energiegebied scoren ze zelfs 96%, mede dankzij met name isolatie, zonnepanelen, LED-verlichting en energiezuinige installaties. Verder voorkomt het ontbreken van een gasaansluiting de verbranding van fossiele brandstoffen, wat een 83% score oplevert in de categorie ‘vervuiling’.

Na oplevering, begin 2021, zal Linneman een tweede assessment uitvoeren. Hij begeleidt Flamco om de hoge score te kunnen verzilveren en verwacht daar zeker in te slagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details