Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

HVAC

Hoogefficiënte circulatiepomp voor grotere gebouwen

REN_Calio-Pro_DN40-100_CMYK_a10_15Tpx_passes_2
De KSB Groep lanceert de hoogrendementsserie Calio Pro.

Tekst | KSB Groep

Beeld | KSB Groep

13 januari 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Als uitbreiding van het programma hoogefficiënte natloperpompen met traploze toerentalregeling introduceert de KSB Groep de serie Calio Pro. De nieuwe pompen zijn verkrijgbaar in schroef- of flensuitvoering en zijn ontwikkeld voor recirculatiesystemen in grotere gebouwen, zoals verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen.

Met hun hoge efficiëntie voldoen de nieuwe pomp­sets nu al aan de eisen van toekomstige energie-­efficiëntie­voorschriften. Dankzij het geïnte­greerde intelli­gente DynamicControl-programma kunnen extra energie­besparingen van ongeveer 40 procent worden bereikt in ver­gelijking met een conventionele proportionele druk­regeling. Aangezien de functie uit­sluitend op soft­ware is gebaseerd, ontstaan er geen extra kosten door extra sensoren of actua­toren. De pompen ver­zamelen auto­matisch alle vereiste informatie uit hun interne signalen. Het programma sluit onder­voeding uit bij veranderende systeem­omstandigheden.

De nieuwe typeserie is verkrijgbaar in 25 maten en kan debieten aan tot 24 m3/u bij een maximale opvoerhoogte van 12 mWC.

De nieuwe typeserie is verkrijgbaar in 25 maten en kan debieten aan tot 24 m3/u bij een maximale opvoerhoogte van 12 mWC. De Calio Pro-serie bevat standaard een spanningsvrije algemene storingsmelding voor eenvoudige doormelding naar een regelstation voor gebouwbeheer.

Zonder extra software- of hardwaremodules kunnen twee pompen – één gebruikt als bedrijfs­pomp en de andere als stand-by – parallel worden gebruikt met automatische omschakeling in geval van een storing en een timergestuurde pompom­schakeling. Hierdoor kunnen de investerings- en inbedrijfstellingskosten vaak tot een minimum worden beperkt. 

Installatie en inbedrijfstelling zijn zeer eenvoudig, omdat alle bedrijfs­modi, functies en setpoints kunnen worden ingesteld met toetsen op het display van het bedieningspaneel. De gebruiker krijgt de ingestelde kop of, in de open-lus regel­modus, het snelheids­niveau te zien. Ongeoor­loofde manipulatie van de bedrijfsparameters kan worden voorkomen door het toetsenbord te vergrendelen.

Het vloeistoftemperatuurbereik van -10 °C tot +110 °C maakt de nieuwe pompsets geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen.

Het vloeistoftemperatuurbereik van -10 °C tot +110 °C maakt de nieuwe pomp­sets geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen, van verwarmings­­water tot koeltransport en industriële recirculatie­systemen. De pompen zijn ook verkrijg­baar in een configuratie met twee pompen als Calio Pro Z.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details