NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Hoogefficiënte circulatiepomp voor grotere gebouwen
De KSB Groep lanceert de hoogrendementsserie Calio Pro.

Hoogefficiënte circulatiepomp voor grotere gebouwen

Als uitbreiding van het programma hoogefficiënte natloperpompen met traploze toerentalregeling introduceert de KSB Groep de serie Calio Pro. De nieuwe pompen zijn verkrijgbaar in schroef- of flensuitvoering en zijn ontwikkeld voor recirculatiesystemen in grotere gebouwen, zoals verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen.

Met hun hoge efficiëntie voldoen de nieuwe pomp­sets nu al aan de eisen van toekomstige energie-­efficiëntie­voorschriften. Dankzij het geïnte­greerde intelli­gente DynamicControl-programma kunnen extra energie­besparingen van ongeveer 40 procent worden bereikt in ver­gelijking met een conventionele proportionele druk­regeling. Aangezien de functie uit­sluitend op soft­ware is gebaseerd, ontstaan er geen extra kosten door extra sensoren of actua­toren. De pompen ver­zamelen auto­matisch alle vereiste informatie uit hun interne signalen. Het programma sluit onder­voeding uit bij veranderende systeem­omstandigheden.

De nieuwe typeserie is verkrijgbaar in 25 maten en kan debieten aan tot 24 m3/u bij een maximale opvoerhoogte van 12 mWC.

De nieuwe typeserie is verkrijgbaar in 25 maten en kan debieten aan tot 24 m3/u bij een maximale opvoerhoogte van 12 mWC. De Calio Pro-serie bevat standaard een spanningsvrije algemene storingsmelding voor eenvoudige doormelding naar een regelstation voor gebouwbeheer.

Zonder extra software- of hardwaremodules kunnen twee pompen – één gebruikt als bedrijfs­pomp en de andere als stand-by – parallel worden gebruikt met automatische omschakeling in geval van een storing en een timergestuurde pompom­schakeling. Hierdoor kunnen de investerings- en inbedrijfstellingskosten vaak tot een minimum worden beperkt. 

Installatie en inbedrijfstelling zijn zeer eenvoudig, omdat alle bedrijfs­modi, functies en setpoints kunnen worden ingesteld met toetsen op het display van het bedieningspaneel. De gebruiker krijgt de ingestelde kop of, in de open-lus regel­modus, het snelheids­niveau te zien. Ongeoor­loofde manipulatie van de bedrijfsparameters kan worden voorkomen door het toetsenbord te vergrendelen.

Het vloeistoftemperatuurbereik van -10 °C tot +110 °C maakt de nieuwe pompsets geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen.

Het vloeistoftemperatuurbereik van -10 °C tot +110 °C maakt de nieuwe pomp­sets geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen, van verwarmings­­water tot koeltransport en industriële recirculatie­systemen. De pompen zijn ook verkrijg­baar in een configuratie met twee pompen als Calio Pro Z.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details