Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

HVAC

Hoogwaardige ventilatie-installatie ­resulteert in gezond binnenklimaat

Swegon-GOLD-RX-luchtbehandelingskast-op-het-dak
Alle luchtgroepen werden uitgerust met een turbulent warmtewiel voorzien van een absorptiebehandeling waardoor temperatuur en vocht gerecupereerd worden en dus het ganse jaar rond aanzienlijk energie bespaard wordt.

Tekst | Swegon & SV Technics

Beeld | Swegon & SV Technics

24 mei 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

’t Blokje in Loenhout is in eerste instantie een concept met een atypische mix van functies : school, bibliotheek, sporthal, appartementen, polyvalente zaal, muziek academie en speeltuin in een enkel complex. Het project omvat verschillende kleurrijke gebouwen. Om het best mogelijke binnenklimaat te garanderen voor de school, hebben de beslissers voor de ventilatie gekozen voor een Swegon oplossing. 

Arn Winand, room unit manager bij Swegon Belgium, gebruikte zijn jarenlange ervaring om te vol­doen aan de eisen van de installa­teur SV Technics, die verant­woordelijk was voor de implemen­tatie van speciale technieken en hvac.

Meer dan 150 nozzle-roosters type EAGLE werden verspreid over de verschillende klaslokalen om de leerlingen te voorzien van een ongeëvenaard comfortgevoel.

Gecentraliseerde ventilatieunits

Alle lucht­groepen werden uitgerust met een turbu­lent warmte­wiel voorzien van een absorptie­behandeling waardoor temperatuur en vocht gerecupereerd worden en dus het ganse jaar rond aan­zienlijk energie bespaard wordt. Dankzij de auto­matische functie zomernachtkoelen wordt de lagere buiten­temperatuur gedurende de nacht gebruikt voor het koelen van het gebouw. 

De geïntegreerde regeling van de GOLD units zorgt voor een variabele lucht­debiet naar gelang van de bezettings­graad en de behoeften van de verschillende ruimten om zo een correcte lucht­kwaliteit in alle omstandigheden te garanderen.

’t Blokje in Loenhout is in eerste instantie een concept met een atypische mix van functies : school, bibliotheek, sporthal, appartementen, polyvalente zaal, muziek academie en speeltuin in een enkel complex.

Nozzleroosters : hoog comfort & flexibiliteit in de klaslokalen

Meer dan 150 nozzle-roosters type EAGLE werden verspreid over de verschillende klaslokalen om de leerlingen te voorzien van een ongeëvenaard comfortgevoel. 

Door het gebruik van verstelbare nozzles is de lucht­verdeling optimaal & tochtvrij en door de combinatie met akoestische plena voor­zien van meet- en inregelorganen zorgen de EAGLE roosters bovendien voor een uiterst stille werking, belang­rijk voor de concentratie.

Swegon EAGLE CR nozzle rooster met ALSd plenum.

Sporthal

Gezien het grote volume van de sporthal, werden er Swegon CKD jet roosters geselecteerd voor een snelle opwarming door een efficiënte menging van de lucht.

De CKD roosters zijn regelbaar en stil, zodat de ruimte voor diverse activiteiten kan wor­den gebruikt. 

Feel good inside

De combinatie van Swegon hoogwaardige en smart-­producten zorgt voor een uniek binnen­kli­maat dat bevorderlijk is voor het leerproces en het com­fort van alle leerlingen. Feel good inside.  

De installateur aan het woord: Tom Bernaerts – SV Technics

Wat waren de voordelen van Swegon tijdens de installatie en inbedrijfstelling?

Swegon biedt één aanspreekpunt van buitenlucht tot en met de roosters. Dit vergemakkelijkt de communicatie en bespaart veel tijd. Bovendien werkt alles op één systeem, met weinig bekabeling en integreert de luchtgroep zich perfect met de regelorganen. 

Hoe zou u uw ervaring met Swegon voor dit project omschrijven?

Swegon is een zeer professionele partner met veel ervaring die ze ook graag delen. Hun verkopers komen uit de praktijk, dat vind ik ontzettend belangrijk. Zo kom je niet tot verassingen in de uitvoering en dat is ook gebleken. Er was snel een duidelijk beeld wat en hoe het moest komen tot en met de regeling, metingen,…

Wat zijn volgens u de sterke punten van de Swegon producten die in deze school zijn geïnstalleerd?

De perfectie is bereikt als alle overbodige onderdelen eruit zijn genomen zonder in te boeten op kwaliteit, en dat doet Swegon ook. Maak het beter met minder! De werking van zulke systemen is veel eenvoudiger en de downtime veel kleiner, eventuele service veel sneller en beter begrijpbaar voor de gebruikers, onderhoudsmensen, enz…

Welk Swegon-product is naar uw mening het meest innovatief in deze installatie?

Zeker en vast de achterliggende software van de SUPERWISE, met een hedendaagse en moderne user interface. Ontzettend veel mogelijkheden en toch overzichtelijk te raadplegen.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details