NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Hou binnenklimaat in huis ­gezond én aangenaam

Hou binnenklimaat in huis ­gezond én aangenaam

Verwarmings- en ventilatiespecialist Vasco reikt alvast enkele energie-efficiënte oplossingen aan om maximaal te genieten van een ­duurzaam binnenklimaat. In de gekende Vasco-stijl, met zes nieuwe trendkleuren en enkele opvallende nieuwkomers binnen de (elektrische) aluminium badkamer- en designradiatoren.

Als specialist in verwarmen, ventileren en koelen blijft Vasco meer dan ooit inzetten op innovatieve, energie-efficiënte totaaloplossingen. Want een goed binnenklimaat geeft je niet alleen een comfortabel gevoel, maar verhoogt ook je weerstand én geeft meer energie. Een combinatie van vloerverwarming en radiatoren is nog steeds de ideale en meest aangewezen oplossing. Want in hedendaagse woningen mag vloerverwarming dan voldoende lijken voor een gelijkmatige en comfortabele warmte­verdeling, in de praktijk spelen vaak tal van variabele ­omgevingsfactoren.

Daarbij speelt Vasco sterk in op de duurzame trend van elektrische verwarming. Groene elektriciteit is dan ook een uitstekend alternatief voor een energie-efficiënt en vooral duurzaam binnenklimaat, zeker in combinatie met een warmtepomp en zonnepanelen. Dat vertaalt zich bij Vasco in een sterk stijgende vraag naar elektrische (design)radiatoren.

Vasco Superia.

 

Aluminium designradiatoren

Dé perfecte combinatie van verwarming, energie-efficiëntie en design? Die bereikt Vasco met aluminium als materiaal. De radiatorcollecties uit 100% gerecycleerd aluminium hebben enkele unieke technische voordelen: een uitstekende warmtegeleiding, een hoge warmte­afgifte bij lage temperatuur-systemen, een licht gewicht en een trendy Vasco-ontwerp. Zo zijn de ­aluminium designradiatoren van Vasco 3x energiebesparend:

• Snelle reactietijd – De kern van een aluminium radiator bevat maar twee liter water. Bij een klassieke radiator is dat gemakkelijk tien liter. Dat betekent dat een aluminium radiator nagenoeg meteen reageert op de gewenste temperatuur die is ingesteld op de thermostaat, waardoor de energie-efficiëntie en het gebruikscomfort aanzienlijk toeneemt.

• Maximale warmteafgifte door hoge geleidingsgraad – Door de uitstekende geleiding is de warmteafgifte bij aluminium radiatoren maximaal, ook bij lage temperatuur-systemen. Een lage watertemperatuurinstelling betekent ook automatisch een lager energieverbruik.

Aangename stralingswarmte – De optimale combinatie van convectie en straling bij aluminium radiatoren, in combinatie met hun snelle reactietijd creëert een comfortabel warmtegevoel, waardoor de thermostaat al snel een graadje lager kan.

Vasco Niva.

 

Nieuwe trendkleuren en modellen

Vasco introduceert daarnaast zes nieuwe tinten voor designradiatoren (pink, silver, pearl beige, gold, curry en bronze). Stuk voor stuk ‘noble’ kleuren die geïnspireerd zijn op hoogwaardige edelmetalen én die mooi combineren met andere elementen, materialen en kleuren.

Elektrisch verwarmen met Beams MONO en ONI

Deze energie-efficiënte én minimalistische radiatoren bestaan nu ook in een elektrische variant. Op beide radiatoren is de elektrische weerstand helemaal weggewerkt dankzij een afdekplaat op de achterzijde, in dezelfde kleur als de voorzijde. Het is mogelijk om de radiator maximaal op te warmen en de oppervlaktetemperatuur automatisch naar wens te regelen. De elektrische ontvangmodule, met o.a. een standby- en memoknop, is quasi volledig onzichtbaar weggewerkt aan de achterzijde van deze elektrische designradiatoren.

De nieuwe designradiator Beams MONO EL in aluminium koppelt alle voordelen van elektrische verwarming aan een strakke vormgeving. De strakke verticale profielen (met een breedte van 150 mm) werden van bijkomende vinnen voorzien om de warmteafgifte te verhogen.

ONI, de dunste Vasco-radiator ooit (slechts 8 mm) is nu ook beschikbaar in 2 elektrische varianten: type O-NP-EL met vlakke voorplaat en type O-P-EL met handige uitsparingen om handdoeken makkelijk te drogen. Met zijn snelle reactietijd koppelt de Oni-EL alle voordelen van elektrisch verwarmingscomfort aan een uitgepuurd design.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details