NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Huurverwarming als flexibele oplossing bij gebouwbeheer en industrie
Coolworld en Heatworld hebben ontzorgen hoog in het vaandel staan.

Huurverwarming als flexibele oplossing bij gebouwbeheer en industrie

Met hun snel groeiende verhuurvloot dekken Heatworld en Coolworld het volledige spectrum huuroplossingen van vrieskoelen tot verwarmen af. De rol van energie efficiënte oplossingen wordt daarin steeds belangrijker.

Coolworld en Heatworld investeerden flink in hun gezamenlijke verhuurvloot. Zo investeerde Heatworld in een nieuwe range mobiele ketelhuizen met zeer efficiënte ketels van 150kW, 300kW, 600kW, 1000kW en 2000kW. De mobiele ketelhuizen hebben een laag geluidsniveau waardoor ze makkelijk op­gesteld kunnen worden in zones waar laag geluid gewenst is zoals bijvoorbeeld een woonwijk. 

Heatworld verwarmingscontainer huren bij bijvoorbeeld renovatie, modernisering of storing bij uw klant. Beschikbaar in elke opslagcapaciteit.

Oplossingen voor alle sectoren

“Tal van sectoren doen op regelmatige basis een beroep op tijdelijke verwarmingscapaciteiten”, vertelt Jeffrey D’hondt, Group Technical Director van Coolworld Rentals. “Denk maar aan de chemische- en de voedingssector. Ook in de bouw, openbare ruimtes of de zware industrie kun je moeilijk zonder verwarming en temperatuurbeheersing in het algemeen. Deze sectoren eisen een soepele en flexibele instelling van het verhuurbedrijf. Ze verwachten veel meer dan een transporteur die langskomt en enkele toestellen aflevert. Daarom betekent huren bij Heatworld veel meer dan alleen maar een oplossing zoeken voor tijdelijke capaciteitstekorten, verbouwingen of storingen. Je kunt vertrouwd een verwarmingsproject bij Heatworld uitbesteden. Samen met de installateur wordt dan een specifieke oplossing gezocht voor de behoefte van de eindgebruiker, met daar bovenop de garantie dat er geavanceerde en energiezuinige verwarmingsapparatuur wordt geleverd.”

D’hondt en zijn collega’s geven sustainability steeds meer prioriteit. “De effecten en de impact van global warming zorgen voor de opkomst van ­Sustainable Building Management. Organisaties nemen duurzaamheid en de verplichte energie transitie mee in hun investeringsbeslissingen. Ook als het om de ­tijdelijke inhuur gaat. Dat sluit naadloos aan bij de manier waarop wij willen werken en de keuzes die wij de afgelopen tijd gemaakt hebben.” Het slimme ontwerp en de intelligente regeltechniek van de nieuwe ketels garanderen de laagste emissies en het laagste energieverbruik op de Europese markt. 

Ontzorgen is het sleutelwoord

Coolworld en Heatworld hebben ontzorgen hoog in het vaandel staan. D’hondt: “Wij noemen dat Full Service huren. Het begint met gedegen advies.” Heatworld levert niet alleen de modernste units, maar ook alle nodige accessoires zoals slangen en pompen. Het allerbelangrijkste is snelheid. “Het komt voor dat een installateur voor procesverwarming moet zorgen omdat de productie van zijn klant anders stilvalt. Die installateur wil dan zo snel mogelijk een unit of een installatie kunnen aanbieden. Door ons hier volledig voor in te zetten en de huurverwarming bedrijfsklaar aan te leveren, inclusief de nodige randapparatuur voorkom je stagnatie.”

Bij Coolworld-Heatworld kun je vandaag terecht voor het volledige scala aan oplossingen voor watertemperaturen van -35°C tot +90°C.

Moderne verhuurvloot

Heatworld kan terugvallen op primaire productgroepen zoals verplaatsbare ketelhuizen, elektro-, gas- en dieselheaters, doorstroomheaters, rooftops, air handling units, sanitaire warmwatermodules en een breed aanbod aan randapparatuur (zoals olie- en gastanks, pompen, aggregaten, water- en luchtslangen, koppelingen en installatiematerialen). Tel hierbij de uitgebreide verhuurvloot voor koeling op en bij Coolworld-Heatworld kun je vandaag terecht voor het volledige scala aan oplossingen voor watertemperaturen van -35°C tot +90°C.

Huren biedt flexibiliteit

Waarom zou je verwarming huren? Het antwoord is simpel, stelt D’hondt. “Als onderneming moet je voortdurend vooruit durven kijken. Natuurlijk hoop je na verloop van tijd te groeien. Je moet dus al meteen de capaciteiten kopen die groei mogelijk maakt. Of je moet na enkele jaren vaststellen dat je te voorzichtig bent geweest. Dat wringt hoe dan ook. Dat kun je ondervangen door tijdelijk, extra verwarmingsmiddelen te huren zodra de groei inzet en pas te investeren in nieuwe verwarmingsmiddelen op het moment dat de groei stabiliseert. We merken dat steeds meer bedrijven eerst gaan huren om na te gaan welke vermogens ze daadwerkelijk nodig hebben.”

De huurcontracten bij Heatworld lopen van één week tot zolang de klant wenst en zijn inclusief volledige service en onderhoud, 24/7.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details