NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
HVAC-specialist wil  innoveren en diversifiëren

HVAC-specialist wil innoveren en diversifiëren

Nico Geeraerts is sinds december 2017 de nieuwe Managing Director van FläktGroup Benelux. Onder zijn bewind wil het bedrijf nieuwe markten aanboren en sterk inzetten op innovatie.

Voor Nico Geeraerts aan de slag ging bij FläktGroup, had hij al meer dan 30 jaar ervaring in de HVAC-sector op de teller. Zo heeft hij met eigen ogen gezien hoe de sector ingrijpende veranderingen onderging en hoe de HVAC-technologie steeds evolueerde. “De meest recente focus van ons engineeringsteam gaat naar het realiseren van installaties die minder verbruiken en minder CO2 uitstoten”, zegt Geeraerts. “Straks zullen we de meeste van onze producten packaged kunnen aanbieden, met inbegrip van de elektrische en regeltechnische uitrusting. Zo bieden we de klant de garantie niet alleen de componenten optimaal te  selecteren, maar tevens de luchtbehandelingskast in de meest ideale condities te laten werken. In de toekomst zal men bovendien meer aandacht besteden aan de circulariteit van onze producten. De totale CO2-uitstoot gedurende de life cycle van onze producten zal worden beoordeeld, met daarbij ook de ecologische impact van het productieproces en van de afbraak van materialen.”

HVAC-specialist wil  innoveren en diversifiëren

Nico Geeraerts: ‘In 2019 willen we enkele belangrijke nieuwigheden lanceren.’

 

Bedrijfsculturen verzoenen

FläktGroup is het resultaat van de fusie tussen Fläkt Woods en DencoHappel. Het samenvoegen van twee belangrijke spelers op de HVAC-markt is geen evidente oefening, zegt Geeraerts. “Het is meer dan een simpele optelsom, omdat je verschillende bedrijfsculturen met elkaar moet verzoenen. Dit proces is nog altijd aan de gang. Op termijn moet dit resulteren in één groep die een identiteit heeft die niet meer gelinkt wordt aan één van de voormalige onderdelen van de groep.”

Vandaag de dag is het (ver)nieuw(d)e FläktGroup de onbetwiste marktleider inzake modulaire luchtgroepen. Het succes van de groep is volgens Geeraerts te danken aan de expertise die zich in huis bevindt. “De gemiddelde anciënniteit van onze mensen bedraagt 13,8 jaar. Dat wil dus zeggen dat er heel wat mensen 15 jaar of langer bij het bedrijf blijven. De kennis die ze opbouwen, blijft in het bedrijf en wordt van project op project overgedragen. Onze mensen streven ernaar voor ieder project de beste technische oplossing aan te bieden, en dat maakt van ons ontegensprekelijk één van de belangrijke spelers binnen ons marktsegment.”

Compacte luchtgroepen

Geeraerts hecht veel belang aan innovatie en productontwikkeling, en wil daar in de toekomst meer op inzetten. “In 2019 willen we enkele belangrijke nieuwigheden lanceren. Op vlak van compacte luchtgroepen hebben we een inhaalbeweging te maken. Daarom werken we aan nieuwe, competitieve en marktconforme compacte luchtgroepen voor commerciële toepassingen”, aldus Geeraerts.

HVAC-specialist wil innoveren en diversifiëren

Het gamma compacte luchtgroepen met plug-and-play regeling werd dit jaar aanzienlijk uitgebreid.

 

Daarnaast is ook innovatie op vlak van elektriciteit en regeltechniek een prioriteit voor de Managing Director. “Zowel wat compacte als modulaire luchtgroepen betreft, zijn package units in opmars. Installatiebedrijven zijn steeds vaker op zoek naar mensen die ook kunnen engineeren. Met het aanbieden van een totaalpakket, inclusief de regeltechnieken, kunnen we hen als fabrikant helpen en een meerwaarde bieden. Daarom hebben we binnen de groep een specifieke afdeling voor meet- en regeltechniek opgericht. We doen ook inspanningen om onze serviceafdeling te versterken: als we totaalpakketten willen aanbieden, moeten we ook de inbedrijfstelling en technische nazorg kunnen garanderen.”

Diversiteit

FläktGroup realiseert nu al uiteenlopende projecten. Zo zijn de nieuwe hoofdzetel van BNP Paribas Fortis in Brussel en Bellewaerde Aquapark twee noemenswaardige referenties, maar ook in scholen en zorgcentra staat het bedrijf sterk. Maar dat is geen eindpunt. Geeraerts koestert de ambitie om de brede competenties binnen de groep breder in België uit te spelen. Diversiteit is het sleutelwoord: “De groep heeft heel wat kennis inzake bijvoorbeeld industriële ventilatie, rookgasafvoer, clean rooms in laboratoria,… Daar gebeurt voorlopig te weinig mee. We moeten aandacht besteden aan de volledige portefeuille van FläktGroup, en niet enkel aan de core business waar we al sterk in staan”, besluit de Managing Director.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details