NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Hydraulisch evenwicht verzekeren met kwalitatieve materialen

Hydraulisch evenwicht verzekeren met kwalitatieve materialen

Met een breed en hoogwaardig aanbod aan inregelkranen garandeert meet- en regelspecialist Oventrop het hydraulisch evenwicht van een verwarmingsinstallatie. Zo is de gebruiker verzekerd van een energiebesparend systeem.   

Het Duitse familiebedrijf Oventrop werd al in 1851 opgericht. Bijna 170 jaar later produceert de firma nog steeds 90% van zijn kraanwerken en appendages zelf, in Duitsland. Op die manier verzekert Oventrop de onovertroffen kwaliteit van de producten, zegt Jürgen Rypens, Sales Manager bij Oventrop België. “De kwaliteit is altijd onze eerste bekommernis: alle kranen of andere producten worden meermaals gecontroleerd voor ze de deur uitgaan, tot op het maniakale af. Onze producten zijn misschien niet de goedkoopste op de markt, maar we kunnen wel verzekeren dat ze hun werk goed zullen doen, en dat voor een zeer lange tijd.”

Mee helpen met berekeningen

Het Duitse bedrijf groeit snel in België, en realiseerde al verschillende prestigieuze projecten op de Belgische utiliteitsmarkt, zoals het Havenhuis en Provinciehuis in Antwerpen, Flanders Weavers in Waregem en het AZ Sint-Maarten in Mechelen. Dankzij een gefocuste en intensieve aanpak blijven de klanten nooit in de kou staan, zegt Rypens: “Zo helpen we het met installatieberekeningen, zoals het dimensioneren van de leidingen en toestellen, of de grootte van de radiatoren. Voor de installateurs is dat een geruststelling, want in België staan ze vaak een beetje alleen in deze toch wel complexe materie. De installatiebedrijven hebben niet altijd de juiste mensen om die berekeningen te maken.”

Hydraulisch evenwicht verzekeren met kwalitatieve materialen

Een inregelkraan is een extra weerstand in de installatie, die ervoor zorgt dat het water de gevraagde richting uitstroomt.

 

Oventrop is gespecialiseerd in het hydraulisch evenwicht in een verwarmingsinstallatie, en die hydraulische inregeling is van groot belang. Als het water in een verwarmingsinstallatie niet optimaal verdeeld wordt, gaat er immers energie verloren en kunnen de verwarmingskosten uit de pan swingen. Een inregelkraan is een extra weerstand in de installatie, die ervoor zorgt dat het water de gevraagde richting uitstroomt.

Design

De producten van Oventrop staan niet alleen bekend vanwege de hoge kwaliteit: ook het frisse ontwerp springt in het oog. “Onze prijzenkast in Duitsland staat vol met awards die we in de wacht hebben gesleept”, lacht Rypens. “In sommige particuliere projecten komen we vaak mensen die toch net dat beetje meer willen dan een gewone radiatorkraan. Het mooie design kan dan helpen om hen mee over de streep te trekken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details