NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Innovatief met elektrische distributie
Met het ‘Resi9 XE’ verdeelsysteem biedt Schneider Electric een antwoord op de vraag van installateurs die gebruiksgemak én veiligheid willen combineren.

Innovatief met elektrische distributie

Schneider Electric profileert zich als dé digitale partner bij uitstek voor duurzaamheid en efficiëntie. In dit kader ontwikkelt de onderneming continu revolutionaire oplossingen die het verschil maken. Op Install Day wordt zelfs een echte primeur voorgesteld. De Belgische installateur zal immers kunnen kennismaken met het ‘Resi9 XE’-gamma, een gepatenteerd verdeelsysteem voor residentiële elektrische distributie.

Als wereldleider in het domein van energie­beheersystemen speelt Schneider Electric een prominente rol in de evolutie naar een groenere planeet. “We willen iedereen de kans geven om de beschikbare energiebronnen en middelen te optimaliseren”, aldus Simon Valgaerts, Marketing Product Manager Home & Distribution. “Dat vatten we samen in ‘Life Is On’, onze visie waar­mee we willen bouwen aan vooruitgang en duurzaam­heid voor ons allemaal. Concreet stimuleren we de digitale transformatie via een integratie van internationaal toonaangevende processen en energie­technologieën, end-point to cloud geconnecteerde producten, stuur­programma’s, software en diensten in elke fase van de levenscyclus. Zo komen we tot een geïntegreerd beheer van bedrijven, woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuren en industrieën.” 

Sneller, eenvoudiger en veiliger

Logischerwijze is Install Day een perfect evenement om alle oplossingen en innovaties aan de installateur te demonstreren. Dit jaar wordt echter een extra speciale editie omdat Schneider Electric een compleet nieuw product zal voorstellen. Het ‘Resi9 XE’ verdeelsysteem is immers pas vanaf 18 oktober 2021 op de Vlaamse markt en vanaf 8 november op de Waalse markt beschikbaar. “Met deze innovatieve residentiële oplossing bieden we een antwoord op de vraag van installateurs die gebruiksgemak én veiligheid willen combineren”, verduidelijkt Simon Valgaerts. “Concreet gaat het over een vernieuwde Schneider Electric kast die met modulaire automaten is gecombineerd. De grootste innovatie is zonder twijfel het gepatenteerde verdeelsysteem. Hier­door heeft de installateur geen tools meer nodig om de verdeling te maken. De automaten ‘klikken’ namelijk op het distributieblok dat volledig vingerveilig (IP2X) is. Dat betekent dat elektrische schokken definitief tot het verleden behoren, in tegenstelling tot de huidige systemen met een afgeslepen vorkafsluiting. Hiermee zetten we opnieuw een innovatieve stap naar eenvoudiger, sneller en veiliger werken. Aanvankelijk gebeurde de verdeling met kabels die bij elk vertrek moesten worden aangesloten om ze van stroom te voorzien. De vorkaansluiting was een hele vooruitgang, maar vereiste nog steeds heel wat werk: op de juiste lengte inkorten (slijpen), alle vijzen correct aandraaien,… Met de ‘Resi9 XE’ betreden we echt wel een nieuw tijdperk waarbij de installateur maximaal wordt ontzorgd.”

Uitgebreide lanceringscampagne

In een eerste fase zal de ‘Resi9 XE’ enkel beschikbaar zijn voor 2P installaties (230V). Vanaf eind volgend jaar zal Schneider Electric een oplossing kunnen bieden voor alle soorten installaties (dus ook 3x230V en 3x400V). Uiteraard zijn alle producten gecertificeerd volgens de Belgische residentiële normen en beschikken ze eveneens over een CEBEC-certificatie. “De lancering wordt uitgebreid in de kijker gezet op Install Day,” aldus Simon Valgaerts. “Daarnaast voorzien we een grote roadshow vanaf 18 oktober. In een omgevormde bus kunnen installateurs er alle nieuwigheden uit het residentiële gamma ontdekken, natuurlijk inclusief de ‘Resi9 XE’. We plannen om voor het einde van het jaar ongeveer tachtig filialen van groothandels over het hele land te bezoeken. Wie niet naar Install Day kan komen, kan zich dus inschrijven op https://selaunch-roadshow-residential.be/nl/home.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details