NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Innovatief met verwarming en sanitair
De productie van RBM is quasi volledig geautomatiseerd.

Innovatief met verwarming en sanitair

Als toonaangevende fabrikant van systemen voor verwarmingsinstallaties en sanitair kan RBM Benelux niet op het appel ontbreken. Integendeel, Install Day is al vele jaren het platform bij uitstek om het contact met de Belgische installateur te onderhouden. En natuurlijk ook het gamma en de nieuwigheden voor te stellen. Dit jaar pakt RBM Benelux uit met de ‘MP1’, de eerste magnetische vuilfilter die voor toepassing in warmtepompinstallaties is ontwikkeld.

Innovatie wordt gecombineerd met een hoogstaande kwaliteit en uitgebreide service.

Sinds het ontstaan in 1953 groeide het Italiaanse RBM uit tot een internationale speler en marktleider in zijn sector. Vandaag beschikt de fabrikant over vier fabrieken in Italië en verschillende filialen wereldwijd, waaronder ook één in Genk dat de Benelux-markt bedient. “Historisch gezien, vallen onze oplossingen in twee grote categorieën op te delen”, aldus Peter Van Den Bosch, sales manager BeLux. “Enerzijds staan we sterk in stralingsverwarming en -koeling, zowel voor vloeren als plafonds en muren. Anderzijds fabriceren we alles wat appendages betreft, dus alle componenten die zich tussen de ketel/warmtepomp en de afgiftebron bevinden. Hierbij denken we aan filters, ontluchters, hydraulische elementen om circuits te balanceren,… Binnenkort zullen we echter nog een nieuwe markt aanboren: deze van de complete systeemoplossingen voor een hoog verwarmings- en warmwatercomfort.”

De R&D afdeling van RBM luistert naar de reële behoeften van de markt. (Beeld: Emily Pederzani)

Oplossing voor reëel probleem

RBM manifesteert zich de laatste tijd eveneens sterk in het domein van de magneetfilters. “Deze oplossingen bieden een enorme meerwaarde in bestaande gebouwen”, vertelt Peter Van Den Bosch. “Daar worden meestal nog metalen buizen gebruikt. Of installaties met heel wat metalen componenten. Als resultaat bevat het water in deze cv-installaties heel wat metaalpartikels die de systemen aantasten of voor blokkages zorgen. Met onze magneetfilters maken we een eind aan dit probleem: de partikels worden immers opgevangen. Aanvankelijk mikten we met deze productenvooral op de traditionele installaties met een cv-ketel, maar intussen hebben we ons gamma uitgebreid met de ‘MP1’. Deze magnetische vuilfilter die specifiek voor toepassing met warmtepompen is bestemd, is een unicum op de markt. Geen enkele andere marktspeler kan momenteel een soortgelijke oplossing aanbieden. Interessant is dat de uiterst lage drukval een enorm financieel voordeel voor de eindgebruiker oplevert. Dit zorgt ervoor dat de investering erg snel is terugverdiend.”

De ‘MP1’ is een magnetische vuilfilter die specifiek voor toepassing met warmtepompen is bestemd.

Dicht bij de klant

De ‘MP1’ is een mooi voorbeeld van de manier waarop RBM werkt. Het bedrijf luistert naar de reële behoeften in de markt. “Interessant is dat de uiterst lage drukval een enorm financieel voordeel voor de eindgebruiker oplevert”, aldus Peter Van den Bosch. “Innovatiedrang zit in ons DNA, en dat combineren we met een hoogstaande kwaliteit en uitgebreide service. Onze productie is quasi volledig geautomatiseerd en elk onderdeel – van de kleinste schroef tot de gecompliceerde besturingen – wordt aan een stevige benchmarktest onderworpen vooraleer het de fabriek verlaat. Noodzaak tot service wordt hiertoe tot een minimum herleid, wat in het voordeel van de installateur is.”

Ideaal demonstratieplatform

In de filosofie dat het belangrijk is om dicht bij de klant te staan, participeert RBM Benelux geregeld aan vakbeurzen. “We merken dat de installateurs nood hebben aan contact met de fabrikanten”, vertelt Peter van den Bosch. “Samen kunnen wij oplossingen bieden voor de installaties die steeds complexer worden. Install Day is natuurlijk een ideaal medium om deze contacten te versterken. Op onze stand 74 in hal 2 kunnen de bezoekers terecht voor een vakkundige uitleg over onze merken. Met ‘Brass’ bieden we een ruim gamma componenten voor centrale verwarming en sanitaire installaties. Daarnaast zijn er de ‘Kilma’- systemen voor klimaatbeheersing door straling, de ‘Tita-Fix’-leidingsystemen, alsook de ‘Sferika’-kogelkranen en terugslagkleppen. Tenslotte zullen we eveneens onze ‘Metis’-oplossingen voor warmteverdeling en energiemeting demonstreren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details