NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Innovaties in  de wereld van  het snoerloos  gereedschap

Innovaties in de wereld van het snoerloos gereedschap

Met de regelmaat van een klok zet DEWALT zijn faam als trendsetter in snoerloos gereedschap voor de professional kracht bij door zijn vaak spraakmakende innovaties. Dit heeft onder andere geleid tot een uniek platform waarop momenteel meer dan 200 machines kunnen aangestuurd worden met één en dezelfde accu. De eerste snoerloze sleuvenfrees is een ander sprekend voorbeeld van hun vernieuwingsdrang. DEWALT streeft er continu naar om met zijn producten de prestaties en werkomstandigheden van de eindgebruiker te verbeteren.

54V compatibel met 18V

Met het XR FLEXVOLT platform bracht DEWALT ook de eerste converteerbare 18/54V accu ter wereld op de markt. Concreet betekent dit dat de kracht van netstroom nu door een accu kan geëvenaard worden en dat alle machines kunnen genieten van de brute kracht van 54V.

De DEWALT 54V XR FLEXVOLT is de enige accu die terugwerkend compatibel is met 18V en waarmee op die manier meer dan 200 machines aangestuurd kunnen worden. snoerloze prestaties worden hiermee op indrukwekkende wijze naar een hoger niveau getild.

DCB548: Dankzij de nieuwe accu haalt de DCB548 werktijden die tot de helft hoger liggen. (Beeld: DEWALT)

 

12.0 Ah voor langere werktijden

Met de nieuwe DCB548 XR FLEXVOLT accu van 12.0 Ah legt DEWALT de lat een stuk hoger qua werktijd, prestaties en productiviteit. Deze accu gebruikt cellen van 21 mm van hoge capaciteit waardoor 216 Wh energie ter beschikking komt. Zijn behuizing is even compact als deze van de 9.0 Ah accu. Ten opzichte van deze laatste zijn met de nieuwe accu werktijden haalbaar die tot de helft hoger liggen. De DCB548 is voorzien van een ledlampje dat het laadniveau van de accu weergeeft. Deze accu is compatibel met het volledige 54V gereedschapsassortiment en het bestaande DEWALT 18V XR gereedschap en bijhorende laders.

Robuuste sleuvenfrees en snoerloze stofzuiger

Een andere nieuwigheid is de DCG200, ’s werelds eerste snoerloze 54V XR FLEXVOLT sleuvenfrees. Met een snelheid tot 9.000 omw/min. en een freesdiepte tot 32 mm in massief beton beschikt deze frees over alle benodigde kracht en flexibiliteit om snel en efficiënt schone en nauwkeurige sleuven aan te brengen voor de installatie van kabels en leidingen.

DCV586M_A15: De DEWALT snoerloze stofzuiger DCV586M kan via Wireless Tool Control automatisch gestart en gestopt worden in combinatie met de muurfrees.

 

Verder zorgt een ingebouwde elektronische koppeling voor een optimale bescherming tegen terugslag en voorkomt de blokkeerschakelaar dat het gereedschap per ongeluk wordt geactiveerd. Bovendien kan de freesdiepte aangepast worden zonder gereedschap dankzij de Park stand (P). De frees is bijzonder robuust van constructie met het oog op een langdurig, dagelijks gebruik in de meest veeleisende bouwomgevingen.

De DEWALT snoerloze stofzuiger DCV586M kan via Wireless Tool Control automatisch gestart en gestopt worden in combinatie met de muurfrees. Veilger en gezonder werken staan hierbij centraal.

Krachtige combi boorhamer

Met de SDS-PLUS en SDS-MAX snoerloze boorhamers brengt DEWALT innovatieve Perform & Protect machines op de markt met extreem lage vibratiewaardes waardoor de gebruiker minder belast wordt en minder te lijden heeft onder vermoeidheid. Op vlak van boorsnelheid werd evenwel geen enkele toegeving gedaan. Boren tot 52 mm kan nu zonder verlengsnoer of generator. De machines worden aangedreven door een krachtige 54V brushless motor en halen een slagkracht tot 19.4 J. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details