NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Innovatieve domoticaoplossingen voor op kantoor
Op de bovenverdieping van het nieuwe d’Arta-gebouw is een grote vergaderzaal ingericht, waarvoor Duotecno de domotica leverde.

Innovatieve domoticaoplossingen voor op kantoor

Het nieuwe hoofdkantoor van d’Arta is niet enkel een architecturaal pareltje, ook binnen worden de zestig medewerkers omringd door de modernste snufjes. Via de DT Gateway, een speciaal ontwikkelde module, zorgde de Brugse domoticafabrikant Duotecno voor de automatisering van de audio- en videotoepassingen in de vergaderzaal.

Duotecno uit Sint-Michiels is al twintig jaar fabrikant van domoticaoplossingen voor woning- en gebouwautomatisering. Terwijl het bedrijf van Peter Gitsels en Burt Eeckhout vroeger werkte met een gesloten systeem dat vooral werd toegepast in de villabouw, heeft Duotecno nu al twee jaar een opensource-systeem. Die oplossing verhoogt ook het comfort in kantoorgebouwen. “Onze DT Gateway is een speciale module die we hebben ontwikkeld om verschillende protocollen te koppelen”, zegt Burt Eeckhout. “Door de DT Gateway bijvoorbeeld te gebruiken in combinatie met de Apple Home Kit kan je de installatie bedienen vanaf al je Apple-toestellen. Hetzelfde geldt voor een integratie met Smappee, Somfy screens, KNX-protocollen … De toestellen kan je aansturen via spraakassistent Siri.” 

“Onze DT Gateway is een speciale module die we hebben ontwikkeld om verschillende protocollen te koppelen”, zegt Burt Eeckhout.

Casestudy en ondersteuningsteam

Zestig personeelsleden namen begin dit jaar hun intrek in het nieuwe gebouw van d’Arta. Op de bovenverdieping is een grote vergaderzaal ingericht, waarvoor Duotecno de domotica leverde. “We stonden in voor het audio- en videoverhaal”, zegt Peter Gitsels. “We integreerden de muziek, projectie, Teams-vergaderingen, het partygedeelte … Alles werd eerst intern en via een casestudy uitgewerkt. Zo ziet de klant al voor de installatie hoe zijn domotica zal werken.” De installatie gebeurt via zelfstandige installateurs die maandelijks worden opgeleid door Duotecno. Het bedrijf stuurt zelf een vijfkoppig ondersteuningsteam mee. Voor de integratie van de audiospeakers bij d’Arta maakte Duotecno gebruik van de gepatenteerde Trimless-armaturen van zusterbedrijf Xillo.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details