NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Install Day, één professionele beursdag

Install Day, één professionele beursdag

Een update over de installatiesector in verandering en kennismaken met de nieuwste technieken en materialen op de installatiemarkt in slechts 1 dag? Dan kan u Install Day – georganiseerd door Techlink en Confederatie Bouw – niet aan u voorbij laten gaan. Op vrijdag 19 ­november is het weer zover. Aan het vertrouwde concept wordt niet geraakt, dat heeft de voorbije jaren zijn succes bewezen. Nieuw deze editie is een uitgewerkt seminarieprogramma rond LINK2030!

Het concept

Eén dag voor alle technieken. Dat is het concept van Install Day. Elektricien, cv-installateur of loodgieter. Vroeger waren het allemaal compleet verschillende beroepen, maar door nieuwe technologieën groeien ze steeds en meer naar elkaar toe. Techlink is zich bewust van deze ontwikkeling en heeft daarom één vakbeurs voor alle installatietechnieken (elektro, sanitair, verwarming, ventilatie en airconditioning) op poten gezet.

“Install Day is een ‘one stop’ evenement. Op één dag, in een makkelijk toegankelijke locatie, kan de installateur alle nieuwe producten, technieken, software, digitale tools,… zien, voelen en uittesten. En dat volledig gratis. Met meer dan 3.000 bezoekende installateurs in 2019 is Install Day de ontmoetingsplaats voor de sector bij uitstek geworden”, zegt Carole Metzmacker, Marketing en Communication Manager bij Techlink.

Gratis beurs met 203 standhouders

203 standhouders (installateurs, fabrikanten en leveranciers) stellen op de vierde editie van Install Day hun nieuwste producten en technieken aan u voor. Dit gebeurt in een informele sfeer waarbij de spontane ontmoetingen op de beursvloer het kloppend hart van de beurs vormen. Install Day zorgt voor gratis hapjes en drankjes.

De toegang tot de beurs is volledig gratis, maar vooraf inschrijven via de site www.installday.be is verplicht. Na inschrijving ontvangt u via e-mail een persoonlijk e-ticket met QR-code. Breng dit ticket geprint mee of laat de barcode scannen vanop uw smartphone.

Dat alles uiteraard in een setting die helemaal in lijn is met de coronamaatregelen. Een COVID safe ticket is verplicht om ervoor te zorgen dat Install Day in alle veiligheid kan plaatsvinden.

Seminarieprogramma rond LINK2030

Dit jaar is er bovendien een uitgewerkt seminarie­programma rond LINK2030 (www.link2030.be), de toekomststudie van Techlink over de impact van de energietransitie op de multifunctionele installatiesector (elektrotechniek, HVAC, sanitair, ver­­lichting, batterijen, huis­­houd­elektro en beveiliging). LINK2030 toont de ambitie en het engage­ment van Techlink om de leiding te nemen in de energietransitie waarbij ze naar duurzame oplossingen streeft.

De energietransitie is een langlopend project en zorgt ervoor dat het vakgebied breder, meer digitaal en veelzijdiger wordt. De energietransitie biedt daarnaast kansen om nieuwe producten en verdienmodellen (diensten) te ontwikkelen. Differentiëren door middel van technologie is de boodschap. De energietransitie zorgt er bovendien voor dat de installateur meer en meer energie-adviseur wordt. Systemen bestaan niet langer op zich, installaties voor warmte en elektriciteit zijn meer en meer geconnecteerd. Integratie van technieken is een must.

De focus ligt op kennisdeling en ervarings­uitwisseling.

Programma:

  • Pers & Stakeholders’ Ontbijtsessie rond LINK2030
  • De energietransitie gezien vanuit Vlaanderen – Dirk Van Evercoren (ODE)
  • De energietransitie vanuit een Waals perspectief – Fawaz Al Bitar (Edora)
  • Duurzaam beheer voor installatiebedrijven – Hans Verboven (Sustacon/UAntwerpen)
  • “Systeemdenken” – Jan Caerels (Techlink)
  • De circulaire economie in installatiebedrijven – WTCB
  • Een meer gedetailleerd programma volgt nog.

Install Day

* Vrijdag 19 november 2021

* Openingsuren: 9 uur tot 19 uur

* Plaats:

Brussels Kart Expo

Alfons Gossetlaan 9, 1702 Groot-Bijgaarden

* Toegang: Gratis mits inschrijving. Vermijd wachttijden en registreer online via www.installday.be

*COVID-19: Een COVID safe ticket is verplicht om ervoor te zorgen dat Install Day in alle veiligheid kan plaatsvinden. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details