Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

Installeer jij morgen mee?

Eric-Piers-1
Eric Piers, CEO Techlink

12 oktober 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De klimaatuitdaging waar we nu voor staan luidt het einde van een tijdperk in, dit zorgt voor een enorme impact op de energiesystemen en op onze installatiesector. De energietransitie kan niet slagen zonder de bijdrage van de actoren uit ons Ecosysteem die op Install Day ruim vertegenwoordigd zullen zijn!

We mogen onze rol niet onderschatten, onze installaties zijn de motor van de maatschappij. Zij zorgen voor energie, water en comfort in alle sectoren van residentiële woningen, restaurants, hotels, ziekenhuizen, sportstadia, … in alles wat we doen privé, werkgerelateerd of bij ontspanning. Onze rol in de energietransitie is belangrijk en de energietransitie zal niet slagen zonder de bijdrage van ons Ecosysteem. Samen zorgen we ervoor dat nieuwe technologieën via onze multifunctionele installaties efficiënt worden omgezet in betaalbaar comfort. Techlink heeft recent de krachten gebundeld met F.E.E. Dit maakt ons uniek in België. Onze kracht komt voort uit ons vermogen om, binnen het Ecosysteem met de verschillende disciplines van onze leden, een allesomvattende rol op ons te nemen: ontwerper, fabrikant, verdeler, installateur, onderhoudsbedrijf en toezichthouder op het gebied van energie- en afvalbeheer. Zoals we vaak zeggen: de beste manier om de toekomst te voorspellen, is hem zelf te bouwen en te installeren!

Install Tomorrow 

Om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan is samenwerking binnen én buiten onze sector noodzakelijk. Alleen gaan we sneller. Maar samen gaan we verder.

In ons visiedocument op de toekomst van het Ecosysteem van multifunctionele installaties, genoemd ‘LINK2030’ (www.link2030.be), hebben we de technologische en maatschappelijke trends die voortvloeien uit de Green Deal beschreven en worden de krijtlijnen voor de sector uiteengezet om zich zo goed mogelijk aan te passen aan de komende marktopportuniteiten. De ‘war for talent’ is een van de vier topics die in LINK2030 werden gedefinieerd om mee aan de slag te gaan, opdat we de energietransitie op het terrein waar kunnen maken. Techlink ziet het ook als zijn taak om jongeren al zo vroeg mogelijk te prikkelen en warm te maken voor onze sector. 

Op 14 oktober 2022 vindt de vijfde editie van Install Day plaats, in Brussels Kart Expo in Groot-Bijgaarden. Install Day is ondertussen uitgegroeid tot een vaste afspraak voor HVAC- én elektro-installateurs uit België, waarbij de bezoekers op een dag meer dan 225 standhouders (installateurs, fabrikanten en distributeurs) kunnen ontmoeten. Het vormt daarbij dé gelegenheid om jonge professionals te enthousiasmeren en een positievere kijk te geven op de vele mooie beroepen in onze sector.

Op Install Day lanceren we dan ook onze campagne ‘Install Tomorrow’.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details