Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

Intelligente voertuiginrichting biedt mogelijkheden

SR5-mit-ProClick
Het ProClick systeem is ideaal bij de uitvoering van het dagelijkse werk van professionals uit alle branches.

Tekst | Sortimo

Beeld | Sortimo

20 mei 2022 Leestijd 7 minuten

Deel dit artikel

Sortimo is al een kleine 50 jaar marktleider in de sector van bedrijfswageninrichtingen. Het bedrijf trok de laatste jaren resoluut de kaart van totaaloplossingen. Daarvoor werden enkele nieuwe producten en diensten opgenomen in het gamma. 

Sortimo heeft vier vestigingen in Vlaanderen (Vilvoorde, Kontich, Waregem en Tessenderlo) en een aantal gecertifieerde partners in Wallonië om de projecten uit te voeren én service te leveren. Per provincie kan een plaatselijke vertegenwoordiger met een demovoertuig bij de klant thuis of op de werf langskomen. Dan kan er samen met de klant vrijblijvend een offerte op maat uitgewerkt worden aan de hand van een 3D-configurator. 

SR5: maximaal gebruik van de laadruimte

Sortimo heeft met SR5 een voertuiginrichting ontwikkeld, die elke vakman -en vrouw een perfecte werkplaatsorganisatie biedt voor elk voertuig én het is eenvoudig en snel online configureerbaar. De voertuiginrichting is zo ontworpen dat je gemakkelijk toegang hebt tot de nodige gereedschappen en de vervoerde goederen overzichtelijk en goed gestructureerd kunnen worden gestapeld. 

Het gedeelte onder het dak van de laadruimte kan met SR5 volledig worden benut, zodat diepere leg­borden gebruikt worden. Werkmateriaal, gereed­schap of andere goederen vinden hier een plek. Zodoende ontstaat de mogelijkheid de vaak ongebruikte ruimte maximaal te benutten. De leg­borden kunnen flexibel in de diepte van de zijprofielen gemonteerd worden. Zo kunnen voertuig­contouren en wielkasten eenvoudig benut worden zonder plaats te verliezen.

SR5 is vanwege haar compacte zijprofielen zeer slank van opbouw en biedt zodoende meer ruimte, vooral in het gedeelte van de laadvloer. Zo is zelfs tussen de voertuigrekken van het kleinste bedrijfsvoertuig nog voldoende plek voor een europallet. De SR5-componenten zijn op verschillende dieptes voorzien van de nodige montagepunten waardoor het mogelijk is om de contouren van de bestelwagens te volgen. 

De voertuiginrichting is zo ontworpen dat je gemakkelijk toegang hebt tot de nodige gereedschappen en de vervoerde goederen overzichtelijk en goed gestructureerd kunnen worden gestapeld.

Productiviteit door orde

SR5 staat u allerlei hulpmiddelen toe om een gesystematiseerde orde in de laadruimte te ver­schaffen. Door middel van de verschillende componenten, zoals legborden met onder­verdelings­mogelijkheden en het volledige koffer­assortiment, kunt u uw werkmateriaal netjes en veilig opbergen. 

Met behulp van de etiketten van mySortimo labels kunt u elke koffer, elke BOXX, elke schuiflade en elk legbord, respectievelijk elk afzonderlijk onderdeel van de schuiflade of van het legbord voorzien van een labeletiket. Met de schuimrubberinleg voor schuifladen en BOXXen biedt u een gestructureerde plek voor uw gereedschap. Zo worden ze veilig vervoerd en houdt u het overzicht: als een onderdeel ontbreekt, valt dat direct op.

sContainer: servicedepot in palletformaat

De sContainer is een mobiele werfcontainer en past dankzij zijn basisafmetingen van europallets in elke gestandaardiseerde transport- en logistieke keten. Het is gemakkelijk verplaatsbaar met een heftruck/trans-pallet en/of met een kraan door de optionele hijsogen. De sContainer is ideaal als je langere tijd op dezelfde werf moet werken en niet steeds met de bestelwagen ter plaatse kan/moet rijden. 

De sContainer is bovendien ook handig op de werf en op platte daken, om alle materialen meteen bij de hand te hebben. Optioneel kan de sContainer op maat ingericht worden of zelfs beletterd worden met een logo. Door een slimme logistieke planning, kan de sContainer een ingerichte bestelwagen op de werf vervangen. Met het huidige tekort aan beschikbare bestelwagens, is dit een praktische en voordelige oplossing.

De sContainer is een mobiele werfcontainer en past dankzij zijn basisafmetingen van europallets in elke gestandaardiseerde transport- en logistieke keten.

ProClick gereedschapstassen en gereedschapsriemen

Het ProClick systeem bestaat uit een ProClick gereedschapsriem, ProClick gereedschapstassen en een ProClick houder. Het ProClick systeem is ideaal bij de uitvoering van het dagelijkse werk van professionals uit alle branches, omdat de werkmaterialen direct op het lichaam kunnen worden gedragen. Zeker bij werken op hoogte op de ladder of op een stelling is dit een echte verademing. Alles wat bij het werk nodig is, is met één beweging makkelijk te pakken uit de ProClick gereedschapstassen die aan de ProClick gereedschapsriem zijn bevestigd.

Topsysteem: het flexibele dakdragersysteem

Het Sortimo TopSystem levert aanvullende opberg­ruimte op het voertuigdak, dient voor het veilige transport van omvangrijke en lange voorwerpen en spaart tijd uit dankzij een eenvoudige bediening. De imperiaal met lichtgewicht ont­werp maakt dankzij zijn lage eigengewicht een maximaal nuttig laadvermogen mogelijk en heeft bovendien door zijn kwaliteitsvolle afwerking en de corrosiewerende materialen een zeer lange levensduur – echt de moeite waard.

Het TopSysteem ProSafe heeft extra ProSafe bevestigingsmogelijkheden in de dwarsbalken. Omvangrijke laadgoederen kunnen met behulp van ProSafe-spanbanden heel eenvoudig op het voertuigdak worden bevestigd en veilig naar de plaats van gebruik worden getransporteerd. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details