NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Investeren in een energie-efficiënte stookolieketel vóór 2021

Investeren in een energie-efficiënte stookolieketel vóór 2021

  • Vanaf 2021 verbiedt de Vlaamse regering de aankoop van stookolieketels bij nieuwbouw of een ingrijpende energetische renovatie. 
  • Nochtans is stookolie nog steeds een betrouwbare en efficiënte energiebron voor 16 procent van de Vlaamse gezinnen. 
  • Van 1 oktober tot 25 december lanceert Buderus een cashbackactie tot 200 euro.

Vanaf 2021 komt er in Vlaanderen een verbod op de aankoop van stookolieketels bij nieuwbouw of een ingrijpende energetische renovatie. Voor wie niet meteen wil afstappen van fossiele brandstoffen, maar toch wil investeren in energie-efficiënte verwarming, is het nu het moment om te investeren in een energiezuinige stookolieketel. Buderus, de Belgische marktleider in stookolieketels, organiseert daarom van 1 oktober tot en met 25 december een cashbackactie tot 200 euro.

In oktober 2019 besliste de Vlaamse Regering om stookolieketels uit te faseren. Vanaf volgend jaar is het verboden om een stookolieketel te kopen bij een nieuwbouwproject of een ingrijpende energetische renovatie. Wie een stookolieketel heeft en die wil vervangen door een nieuw exemplaar, mag dat vanaf 2021 ook niet meer doen als er een gasaansluiting in de straat ligt. Als hij of zij kan aantonen dat die ketel even goed presteert als nieuwste aardgasketels, mag het uitzonderlijk wel.

Betrouwbare energiebron

Ondanks het toekomstige verbod is een stookolieketel voor veel gezinnen nog een betrouwbare bron van energie. De prijs van stookolie is, in tegenstelling tot gas of elektriciteit, relatief laag. In 2019 werd nog 16 procent van de woningen in Vlaanderen met een stookolieketel verwarmd.  

Consumenten die hun oude ketel graag vervangen door een nieuw, energiezuiniger exemplaar zetten best voor 2021 de stap. Het vervangen van een stookoliesysteem door een andere energiebron is immers een hele investering die niet elke consument vandaag kan maken:  neutralisatie van de stookolietank, gassysteem niet aanwezig, etc.

De nieuwste generatie stookolieketels van Buderus bieden een uitstekend alternatief voor wie op geïnteresseerd is in een energie-efficiënte warmtebron met een hoog comfort. De producent heeft jarenlange ervaring en expertise in het optimialiseren en verduurzamen van zijn ketels. Buderus biedt daarom van 1 oktober tot 25 december 2020 een cashbackactie aan tot 200 euro aan bij aankoop van een energiezuinige stookolieketel. 

Buderus

Modulair systeem

Als enige fabrikant die actief investeert in mazouttechnologie, zet Buderus sterk in op energiezuinigheid. ‘Onze ketels zijn uitgerust met rendabele condensatietechnologie en een modulerende brander’, legt Saverio Giordano, Product Manager Buderus uit. ‘Daardoor verbruiken ze minder dan een traditionele stookolieketels’. In het Buderus-gamma zit bijvoorbeeld een ketel met een tweetrapsbrander en een condensatieketel met een modulatie van 1 tot 4. Hierdoor moeten consumenten niet constant het volledige vermogen van hun ketel verbruiken, zoals dat bij vele modellen wel het geval is. 

Ook zijn de installaties van de producent modulair, gaat Giordano verder. Dat betekent dat ze kunnen worden uitgebreid tot een hybride systeem met zonneboiler of warmtepomp. ‘Op die manier kunnen consumenten zowel inzetten op de betrouwbaarheid van stookolie als een voorsprong nemen op de toekomst met hernieuwbare energie.’ 

Ten slotte zijn de stookolieketels van Buderus ook voorzien van een internetverbinding, besluit Giordano. Die connectiviteit is weer een manier om de energieconsumptie te beperken. ‘Zo kunnen consumenten hun gebruik en verbruik opvolgen via een app voor de smartphone of tablet. Met één druk op de knop pas je het aan.’

Naast stookolieketels investeert Buderus sinds 1968 ook in de toekomst met een gamma goed presterende warmtepompen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details