NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
ISH 2023: oplossingen voor een duurzame toekomst

ISH 2023: oplossingen voor een duurzame toekomst

Welke energiebron gebruiken we voor verwarming, wat zorgt voor een gezonde luchtkwaliteit en hoeveel water hebben we nodig? In het licht van schaarse energiebronnen, pandemieën en klimaatverandering zijn deze vragen relevanter dan ooit tevoren. Exposanten presenteren oplossingen op de beurs, ISH van 13 tot 17 maart 2023 in Frankfurt am Main.

ISH, de toonaangevende innovatiebeurs voor verwarming, ventilatie en air­conditioning (HVAC) en water komt in maart 2023 weer terug. Drie vragen aan Stefan Seitz, Director ISH Brand Management, over de relevantie van de beurs.

1. Met welke verwachtingen kijkt u uit naar ISH 2023?

Stefan Seitz: “Anticiperend, zeer aandachtig en enthousiast. Na de digitale editie in 2021 kijk ik er erg naar uit om onze exposanten opnieuw op hun stands te bezoeken, de innovaties voor een duurzame toekomst zelf te ont­dekken en daarover rechtstreeks in gesprek te gaan. De thema’s van de ISH lopen immers absoluut parallel met de tijdsgeest. Ik ben ook realistisch, en weet dat we momenteel worden beïnvloed door zowel geopolitieke als eco­nomische externe factoren. Daarom ben ik op dit moment erg gefocust op hoe de situatie zich verder zal ontwikkelen, maar ik ben natuurlijk optimistisch.”

2. Welke onderwerpen zullen centraal staan?

Stefan Seitz: “De slogan van ISH 2023 is: ‘Oplossingen voor de toekomst’. Alles draait rond innovaties die bijdragen aan het bereiken van de klimaatdoelstellingen en die een verantwoord en efficiënt gebruik van de beschikbare energiebronnen mogelijk maken. Duurzaamheid is het grote thema. Het is het verbindende element tussen ISH Energy – bestaande uit verwarming, airconditioning en ventilatie – en ISH Water. Op vlak van energie houdt dit in dat we in de toekomst minder afhankelijk mogen zijn van fossiele brandstoffen en het aandeel van hernieuwbare energiebronnen snel moeten vergroten. Maar ook voor ons drinkwater is duurzaam gebruik en voorzieningszekerheid noodzakelijk. De extreem droge en hete zomers van de voorbije jaren hebben ons nog eens met de neus op de feiten gedrukt.

Op vlak van water heeft duurzaamheid ook betrekking op de gebruikte materialen, zowel bij de productie als bij de installatie. Het omvat een efficiënte warmwatervoorziening en strekt zich uit tot duurzame concepten voor badkamerontwerp. In de toekomst moeten badkamers worden ontworpen voor alle generaties en behoeften.”

3. Hoe ziet ISH 2023 eruit?

Stefan Seitz: “In het segment ISH Energy leggen we nog meer nadruk op de technologieën van de toekomst in de verwarmingsmarkt. In dit segment gaat de elektrificatie sterk vooruit. Daarom concentreren we leveranciers van warmtepompen, energiemanagementsystemen voor woningen en energieopslag, evenals fabrikanten van complete verwarmingssystemen, in hal 12, terwijl we ons in hal 11.0 richten op leveranciers van houtverwarming, afvalgastechnologie en warmteopwekking en -overdracht. In hal 10 vinden de bezoekers verder alles wat te maken heeft met huis- en gebouwautomatisering, energiebeheer, monitoring-, controle- en regeltechniek en testapparatuur.  Net als bij het vorige evenement ligt de nadruk in hal 9 op oplossingen voor warmteverdeling en in hal 8 op koel-, klimaat- en ventilatietechniek.

Het oostelijke deel van het beursterrein staat in het teken van Water. De absolute noviteit hier is hal 5, waar de ISH een van de eerste evenementen is met de nieuw gebouwde hal met installatietechniek en software. Ook in de hallen 4 en 6 zal installatietechniek te zien zijn. Gereedschappen en montagematerialen zijn eveneens te vinden in Hal 6. The Bathroom Experience is thuis in de hallen 2, 3, 4 en het Forum. Het onderdeel International Sourcing komt in Hal 1. Zo nodigt het unieke, praktische en internationale aanbod voor de sanitaire, verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsector in maart 2023 bezoekers uit om oplossingen te ontdekken voor de belangrijkste vragen van deze tijd.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details