NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Je kennis updaten of een certificaat behalen?
Het Kortrijkse opleidingscentrum bevindt zich in het nieuwe hypermoderne distributiecentrum en hoofdkantoor.

Je kennis updaten of een certificaat behalen?

Volg een praktijkgerichte opleiding bij Van Marcke College 

In een sector die razendsnel evolueert is het van groot belang om mee te zijn met de meest recente ontwikkelingen. Future-proof installateurs die hun kennis willen bijspijkeren en hun klanten optimaal willen bedienen, zijn bij Van Marcke College aan het juiste adres. Daniel Kupper heeft 36 jaar ervaring op de teller en is een van de lesgevers binnen de praktijkgerichte HVAC-opleidingen: “Installateurs kunnen in onze moderne en erkende opleidingscentra onder andere ook het Cerga kwaliteitslabel of RESCert-certificaat behalen.” 

Van Marcke College, reeds jarenlang een gevestigde waarde, biedt een waaier van product- en techniek­opleidingen aan binnen HVAC, installatie, (technisch) sanitair en hernieuw­bare energie. Dit specifiek voor installateurs, maar ook projectactoren zoals studiebureaus, project­ontwikkelaars en -managers zijn welkom. 

De drie compleet technisch uitgeruste en erkende opleidingscentra in Luik, Zaventem en Kortrijk zijn het visitekaartje voor de innovatieve Van Marcke-visie.

Volledig uitgeruste opleidingscentra

De drie compleet technisch uitgeruste en erkende opleidings­centra in Luik, Zaventem en Kortrijk zijn het visite­kaartje voor de innovatieve Van Marcke-visie. Zo bevindt het Kortrijkse opleidings­centrum zich in het nieuwe hyper­moderne distributie­centrum en hoofdkantoor van Van Marcke op het transportcentrum LAR in Aalbeke. De site is onder meer uitgerust met 13.000 fotovoltaïsche zonnepanelen en er werden 520 geothermische boringen uitgevoerd. Daniel Kupper geeft er steevast een rondleiding aan de cursisten. Met 36 jaar ervaring binnen Van Marcke, eerst als commercieel vertegenwoordiger en later als product manager, geeft hij momenteel les bij Van Marcke College: “We beschikken in de opleidings­centra over de modernste technieken en scholen ons ook zelf voortdurend bij. Momenteel draait alles rond warmtepompen. We houden de vinger aan de pols via onze partners-fabrikanten en onder meer de gekende HVAC-beurzen in Frankfurt en Milaan. Op die manier blijven
we up-to-date.” 

Naast de drie grote opleidingscentra zijn er ook opleidingslokalen in Gent, Wijnegem en Namen. Opleidingen op externe locaties, digitale opleidingen via e-learning of maatopleidingen zijn eveneens mogelijk. 

De gratis of betalende (merk)opleidingen worden gegeven door ervaren lesgevers.

Merk-, basis- en gecertificeerde opleidingen

De gratis of betalende (merk)opleidingen wor­den gegeven door ervaren lesgevers. Daniel Kupper: “We bieden opleidingen aan binnen drie categorieën: de eigen basisopleidingen van één dag zoals CV, sanitair, warmtepompen, zonne­panelen en hydraulica. Daarnaast zijn er onze opleidingen waarbij de fabrikanten lesgeven over hun merkproducten. En dan hebben we nog onze vaak meerdaagse opleidingen met examen waarbij men een certificaat of kwaliteitslabel behaalt dat  bijvoorbeeld verbonden is aan een premie voor de eindklant. Denk maar aan de Cerga- en RESCert-opleidingen. We beperken de groepen tot gemiddeld 10 à 15 personen, met de bedoeling efficiënt en praktijkgericht les te geven.”

Meer weten?

Via www.vanmarcke.com/pro vind je extra info en een overzicht van de huidige opleidingen!  

Uit de praktijk

“Voorbereid zijn op de toekomst”
Bart Creemers (zaakvoerder installatie­bedrijf Bart Creemers) volgde in het opleidingscentrum in Zaventem reeds een vijftal opleidingen over warmte­pompen en specifieke producten: “Ik wil kennis opdoen en voorbereid zijn op de toekomst. Dankzij de bekwame lesgevers krijg ik een betere productkennis, waardoor ik mijn klanten optimaler kan bedienen. Het is bovendien bijzonder interessant om kennis en ervaringen uit te wisselen met de medecursisten. Een aanrader voor elke installateur.” 

“Via deze weg mijn RESCert-nummer ‘installateur warmtepomp’ behaald”
Zelfstandig installateur Andy Vanneste is momenteel gespecialiseerd in warmte­pompen. Tien jaar geleden deed hij reeds een beroep op Van Marcke College voor een merk­opleiding over de verwarmings­ketels van De Dietrich en WOLF: “Op die manier kan ik mijn klanten extra service bieden, zoals onder­houd en herstellingen. Zo heb ik bijvoor­beeld ook mijn RESCert-nummer ‘installateur warmte­pomp’ behaald. En via de nieuws­brieven blijf ik op de hoogte van de meest recente opleidingen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details