NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Keuzehulp bij zoneventielsets: het juiste zoneventiel voor elke situatie

Keuzehulp bij zoneventielsets: het juiste zoneventiel voor elke situatie

Binnen het assortiment van Caleffi is er de keuze tussen 3 types zoneventielsets. Deze zijn allen geschikt voor toepassing in stadsverwarming en/of tweewegzoneregeling van cv-installaties, voor zowel verwarming- als koelsystemen. Voor de regeling van de kamertemperatuur kunnen alle aan/uit zwakstroomthermostaten worden gebruikt.
De zoneventielsets zijn uitgerust met een synchrone servomotor en een afsluitklep met veerretour. Ze zijn stekkerklaar en dus gemakkelijk en snel elektrisch aan te sluiten. Door de voorgemonteerde thermostaataansluiting (24V), zijn er geen andere transformators of kabels nodig. Tenslotte zorgt een knelaansluiting voor een eenvoudige installatie van het zoneventiel.

De 3 verschillende types

Alle 3 de types hebben dezelfde werking, hetzelfde uiterlijk en dezelfde technische specificaties. Het grote verschil zit in de toepassing van de zoneventielset. Hetgeen wat je wilt aansturen, bepaalt welk type je nodig hebt.

Gebruik je hem enkel als naregeling, dan is de 642622 de juiste keuze.

De 642522 en 642223 worden vaak door elkaar gehaald. Het ventiel is dan ook gelijkaardig voor beide producten, maar het verschil zit hem in de motor. Zoneventiel 642522 is uitgerust met een servomotor met microschakelaar, terwijl de 642523 een servomotor heeft met reed contact. De capaciteit van de 642522 is goed voor het aansturen van bijvoorbeeld een circulatiepomp, maar dit type is niet geschikt voor het aansturen van een opwekker zoals een ketel. De 642523 daarentegen is speciaal ontworpen voor het aansturen van opwekkers.

Wat zijn de gevolgen van een verkeerde toepassing?

Wanneer je de 642522 met eindcontact gebruikt om een ketel aan te sturen, zal de ketel niet altijd reageren. Er zal niks stukgaan, maar het zal ook niet optimaal werken.
Wanneer je de 642523 met reed contact gebruikt om een pomp aan te sturen, zal de pomp stukgaan.

Hulp nodig bij je keuze?

Bel dan gerust met onze technische dienst op +31 (0)495 54 77 33 of +32 (0)89 38 68 68. Wij helpen je graag!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details