NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Klimaatneutraliteit: Bosch breidt voorziening van hernieuwbare energie uit

Klimaatneutraliteit: Bosch breidt voorziening van hernieuwbare energie uit

Drie langetermijnovereenkomsten afgesloten voor PV- elektriciteit

• Strategische koers: Bosch houdt klimaatdoelstellingen aan ondanks de gevolgen van de coronaviruspandemie

• Opvoeren van de maatregelen: Bosch verbetert verder de ecologische kwaliteit van CO2-neutraliteit

• “New clean power”: Langetermijnovereenkomsten met RWE, Statkraft en Vattenfall

• Eigen stroomopwekking: Bosch installeerde in 2019 18 nieuwe systemen die jaarlijks 22.000 megawattuur kunnen genereren

Op weg naar klimaatneutraliteit zijn hernieuwbare energiebronnen een belangrijke factor in de aanpassingen die bedrijven kunnen doorvoeren. Bosch breidt de eigen stroomopwekking op zijn locaties uit en is klaar om op de lange termijn een verbruiker van hernieuwbare energie uit nieuwgebouwde wind- en zonneparken te worden. Het bedrijf heeft daartoe drie exclusieve langetermijninkoopovereenkomsten voor PV-elektriciteit gesloten met de leveranciers RWE, Statkraft en Vattenfall. Ondanks de uitdagende situatie als gevolg van de huidige coronaviruspandemie zet Bosch zijn zeer ambitieuze klimaatactieplannen door.

“De klimaatverandering neemt geen pauze, dus wij ook niet. Tegen het einde van het jaar zullen we ons ambitieuze doel bereiken en niet langer een ecologische voetafdruk achter te laten,” zegt Volkmar Denner, CEO van de Bosch Groep. Alle 400 Bosch- vestigingen wereldwijd zijn tegen dan klimaatneutraal. De Duitse vestigingen van het bedrijf zijn al sinds 2019 klimaatneutraal. “Onze inspanningen voor energietransitie gaan ook na 2020 door. De investering in hernieuwbare energiebronnen is daar een belangrijk bewijs van,” voegt Denner toe. Hij licht toe dat klimaatacties geld kosten, maar dat niets doen nog duurder is. Investeren in energie-efficiëntie levert ook kostenbesparingen op.

Lees het volledige persbericht op https://www.bosch-press.be/pressportal/be/nl/press-release-22080.html

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details