NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Knauf Brio, droogweg de slimme keuze voor vloerverwarming

Knauf Brio, droogweg de slimme keuze voor vloerverwarming

Nu de vraag naar vloerverwarming blijft toenemen, biedt Knauf Brio een volwaardig alternatief voor de cementdekvloeren en hun lange droogtijden. Knauf Brio heeft dan ook enkele unieke troeven: geen droogtijden, dunne inbouwhoogtes en een gering gewicht. De droogvloeren zijn vormvast en binnen één etmaal kant-en-klaar voor elke harde of zachte vloerafwerking. Daarnaast doorstaan ze elke vergelijking qua geluidsisolatie, en thermisch comfort.

Knauf Brio biedt de mogelijkheid om vloerverwarming moeiteloos en razendsnel rechtstreeks aan te brengen in de droge dekvloeren van slechts 23 mm dik. Zo kunnen de elementen eenvoudig worden geplaatst, waarna het infrezen van start gaat. Met een maximale groefdiepte van 15 mm en een tussenafstand van minimaal 100 mm, het buizennet enkel nog uitvullen en het geheel overspatelen waarna de ondervloer bekleed kan worden.

Er zijn diverse uitvoeringen voor thermische en akoestische isolatie. Door de goede warmtegeleiding van het gipsvezelmateriaal is Knauf Brio zeer geschikt voor vloerverwarming. De warmte-isolerende eigenschappen met polystyreen dragen bij tot een lager energiegebruik en meer comfort; met een onderlaag van houtvezel of rotswol vermindert de overdracht van contactgeluid naar onderliggende verdiepingen. Met een brandweerstand van 60’ waarbij het vuur van boven komt, kunnen Brio-elementen in wooneenheden, in publieke ruimtes of gelijkaardige een levensreddende meerwaarde bieden.

De slimme keuze voor vloerverwarming

Materiaalverlies is heel beperkt, alle elementen worden onderling gelinkt met lijm en speciale schroeven. De geplaatste dekvloer is ook na 24 uur beloopbaar. De toplaag van de platen wordt afgeslepen waardoor onvolledig afgebonden gipsdeeltjes verdwijnen. Knauf Brio is bestand tegen hoge mechanische belasting en voldoet ruimschoots aan de voorgeschreven vloerbelasting voor de woningbouw. Vooral bij renovatieprojecten bieden deze droge dekvloeren een totaaloplossing om de kwaliteit van een ruimte in korte tijd op te waarderen naar de huidige normen van nieuwbouw.

De droogvloeren van Knauf zijn vervaardigd uit cellulosevezels en gips. In het speciale productieproces worden deze vezels geordend en in dezelfde richting gelegd, wat de plaat een veel grotere sterkte geeft. Ook zijn de gipsvezelplaten uit één stuk opgebouwd en hebben ze een gefreesde lipverbinding, voor een strakke en snelle montage. De dekvloerpanelen zijn absoluut vormvast: bij een stevige, egale ondergrond is kromtrekken en schotelen uitgesloten. Handig hiervoor is de Brio-droogstorting, kleine korrels die oneffenheden vanaf 20 mm moeiteloos kunnen opvangen. De uitvullaag leent zich ook perfect om kabels of buizen in onder te brengen.

Standaard droogvloerelementen: 1.200 x 600 x 18/23 mm
​Meer details: knauf.be/nl/brio-droge-dekvloer

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details