Ventilatie en luchkanalen Ventilatiekanalen Lindab AZ Zeno
01:02
09-05-2017

Knokke | AZ Zeno: Hoogwaardige luchtkanalen bij AZ Zeno

Lindab, de internationale binnenklimaat-specialist met een vestiging in Gent, leverde de ronde ventilatiekanalen voor het ziekenhuis in Knokke. Installateur Beltherm rekent op de producten van Lindab voor een kwaliteitsvolle plaatsing.

Het regionale kustziekenhuis in Knokke valt op door haar spectaculaire architectuur. Maar ook de meer verborgen kanten van het gebouw zijn indrukwekkend. Hoogwaardige ronde (ca. 98oo meter) en rechthoekige (ca. 4.600 vierkante meter) kanalen garanderen de gebruikers van het gebouw immers een aangenaam binnenklimaat. Lindab leverde ook nog 120 geluidsdempers. “Wij garanderen na uitvoering een luchtdichtheidsklasse C op het hele kanalennet,” zegt Krist Viaene, product manager bij Lindab. “Dat krijgen we gedaan door de Lindab Safe U-vormige rubberdichting. Daarmee onderscheiden we ons van de concurrentie.”

Ook de dienstverlening van Lindab is een reden om voor het bedrijf te kiezen, aldus Viaene. “Daarin gaan we veel verder dan andere verdelers, met onder andere hulp bij het uittekenen van projecten en het aanreiken van gedetailleerde meetstaten.”

Ventilatiekanalen Lindab AZ Zeno Knokke

“Veel meer dan kanalen”
AZ Zeno was voor Lindab een groot project. Door de nieuwe strategie die het bedrijf volgt, zal de toekomst nog grotere projecten brengen. Lindab zet immers steeds meer in op een oplossingsgerichte aanpak, in plaats van zich puur op producten te richten. “Dankzij een aantal overnames in het buitenland kunnen we onze klanten alles aanbieden, van de luchtgroep tot aan het rooster,” zegt Viaene. “Zo hebben we alles in eigen productie en kunnen we meezoeken naar de beste oplossing voor onze klanten. Dat testen we nu al uit op een kleine schaal, en we zien dat dat succes heeft. Die trein is vertrokken en haalt steeds meer snelheid, daar moeten we op voortbouwen. Want veel sectorgenoten denken nog steeds alleen maar aan kanalen als ze over Lindab horen spreken. Dat is historisch zo gegroeid, maar wij moeten duidelijk maken dat Lindab tegenwoordig veel meer is dan dat.”

AZ Knokke Installateur Beltherm

Tekst: Jeroen Schreurs    Beeld: LindabHans Jan Dürr

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: AZ Zeno , Beltherm , Knokke , Lindab , project , Ventilatie

Installatie en Bouw België partners

Xaveer de Geyter (XDGA architecten Brussel) ontwerpt Provinciehuis AntwerpenHet Zwin nieuw bezoekscentrum