Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

HVAC

Koelen zonder risico op corrosie

beeld-rittal-01-kopieren

8 oktober 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De Rittal Blue e+ koelaggregaten zijn voortaan ook leverbaar in roestvast staal. Ze bieden een koelvermogen van 1,6 kW tot 5,8 kW. Deze verbeterde uitvoering is bijzonder geschikt voor toepassingen in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, waar hoge niveaus
van corrosiebescherming vereist zijn.

De nieuwe roestvaststalen koelers van de Blue e+ reeks zijn speciaal ontworpen voor veeleisende omgevingen. Hun behuizing in rvs maakt ze bijzonder geschikt voor toepassingen die hoge niveaus van corrosiebescherming vereisen. Typische voorbeelden zijn de voedingsmiddelen- en drankenindustrie en de verwerkende industrie, waar frequente schoonmaakbeurten de norm zijn.

Deze nieuwe versies van de koelaggregaten behoren tot beschermingsklasse IP 55 en zijn voortaan leverbaar uit stock. Net als de andere Blue e+ apparaten, werken ze met een zeer energie-efficiënte hybride technologie en zijn ze verkrijgbaar in vijf verschillende koelvermogens variërend van 1,6 kW tot 5,8 kW

Blue e+ koelunits zijn eenvoudig en intuïtief te bedienen via een modern aanraakscherm dat de basisinstellingen en statusberichten weergeeft.

 

Hybride technologie voor energiebesparing

Hybride technologie maakt gebruik van een combinatie van een ‘heat pipe’ en conventionele compressortechnologie. In veel gevallen, bijvoorbeeld wanneer de buitentemperatuur relatief laag is, biedt de ‘heat pipe’ voldoende koelvermogen. Het energieverbruik ligt zeer laag, omdat de koelaggregaten geen compressor nodig hebben om te werken. De extra compressor wordt alleen ingeschakeld wanneer een grotere koelcapaciteit vereist is. Alle compressoren werken met snelheidsgeregelde aandrijvingen en zijn daarom bijzonder energie-efficiënt.

De lagere temperatuurafwijkingen binnen de behuizing betekenen bovendien dat de componenten een langere levensduur hebben. Over het algemeen gebruiken koelunits van de Blue e+ reeks, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden en de toepassing, gemiddeld 75% minder energie dan een conventionele compressorkoeleenheid. Door hun meerspanningsvermogen zijn de koelers eenvoudig wereldwijd te bedienen op alle gangbare netspanningen en -frequenties.

Gebruiksvriendelijke bediening

Blue e+ koelunits zijn eenvoudig en intuïtief te bedienen via een modern aanraakscherm dat de basisinstellingen en statusberichten weergeeft. De bediening gebeurt via het apparaat zelf of via een smartphone app die een haast identieke gebruikersinterface biedt. Een andere optie is de IoT-interface die de koelunit moeiteloos integreert in een Industrie 4.0 omgeving. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details