Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

HVAC

Krachtig en toch stil.

logatherm_wlw196i_ar_s_-_main_visual_1600x900

23 augustus 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Als fabrikant van warmtepompen sinds 1968, lanceert Buderus in België een nieuwe lucht/water-warmtepomp met Silent Plus-technologie: de Logatherm WLW196i AR S+. 

Efficïent en stil. 

Met deze nieuwe generatie lucht/water-warmtepompen heeft verwarmingsexpert Buderus de geluidsemissie aanzienlijk verminderd in vergelijking met eerdere modellen. Dit door optimalisatie van de buitenunit. De nadruk ligt op kleine vermogens – zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie, inclusief hybride systemen: de Logatherm WLW196i-4 AR S+ met een vermogen van 4kW en de WLW196i-6 AR S+ met 6 kW. Met voorlooptemperaturen van 35°C en 55°C bereiken deze warmtepompen de energie-efficiëntieklasse A+++ (A7/W35). De nieuwe buitenunit kan worden gecombineerd met alle wandhangende binnenunits uit de Logatherm WLW196i-reeks, maar ook met de vloerstaande versie – met geïntegreerde boiler – wat de installatie snel en eenvoudig maakt. Het is ook mogelijk om de buitenunit te combineren met sommige vloerstaande ketels van Buderus in een hybride verwarmingssysteem. Dit geeft Buderus-installateurs de flexibiliteit om een warmtepomp aan te bieden die is afgestemd op de individuele behoeften van elke klant. 

De nieuwe WLW196i AR S+ warmtepomp heeft een lage geluidsemissie dankzij de Silent Plus-technologie.

Uiterst stil dankzij de Silent Plus-technologie. 

De warmtepomp heeft een lage geluidsemissie dankzij de Silent Plus-technologie. Een trillingsdempende montageplaat en een geoptimaliseerd koelcircuit verminderen de geluidsemissie van de compressor. Dit geeft de compressor een optimaal werkbereik, waardoor hij stiller is. Buderus heeft ook de trillingen in het koelcircuit verminderd in vergelijking met vorige generaties van warmtepompen. Bovendien vermindert een nieuwe ventilatorgeometrie het niveau van de geluidsemissies: de ventilatoren en een nieuwe luchtuitlaat met diffusor dragen ertoe bij dat het geluid zich niet rechtstreeks naar voren begeeft, maar op een gedempte manier langs de uitlaat van de diffusor. 

Hierdoor heeft de nieuwe Logatherm WLW196i AR S+ een maximaal geluidsvermogensniveau van 35 dB(A) overdag en 29 dB(A) ’s nachts*. Dit betekent dat het nauwelijks luider is dan het tikken van een horloge*. 

Buderus heeft ook rekening gehouden met de zogenaamde “optische ruis”. De resultaten van de psychoakoestiek hebben aangetoond dat de perceptie van geluid ook gebaseerd is op een subjectief gevoel van de persoon die het hoort. Zo nemen mensen het geluid van een warmtepomp sterker waar wanneer zij de ventilator zien en minder sterk wanneer deze verborgen is. Daarom heeft Buderus de buitenunit van de WLW169i S+ opnieuw ontworpen en voorzien van een diffuser die ook bijdraagt aan de geluidsreductie. Deze wijziging geeft het toestel ook een uniek en aantrekkelijk design. 

Met de nieuwe diffuser op de buitenunit van de WLW196i AR S+, heeft Buderus de prestaties van de het toestel verhoogd.

Flexibel ontwerp. 

De modulerende buitenunit van de Logatherm WLW196i AR S+ is verbonden met de binnenunit via hydraulische verbindingen. Hij levert betrouwbaar warmte, zelfs bij buitentemperaturen onder 0°C en kan worden gebruikt tot -20°C. 

Tot slot is de Logatherm WLW196i AR S+ beschikbaar in een bivalente versie en kan hij ook worden geïntegreerd in een hybride systeem – waarin een gas- of stookolieketel is geïntegreerd. Dit type systeem is ideaal voor renovaties om te voldoen aan de eisen inzake energie-efficiëntie en om de negatieve effecten van schommelende kosten voor fossiele brandstoffen te vermijden. 

Aangezien dit verwarmingssysteem gebruik maakt van hernieuwbare energie, zijn er regionale premies beschikbaar. 

Connecitiviteit. 

De Logatherm WLW196i AR S+ is uitgerust met Logamatic EMS plus thermostaat en het Logamatic HMC310 besturingssysteem. Deze warmtepomp kan op afstand bestuurd en gecontroleerd worden via de MyBuderus applicatie in combinatie met de MX300** module. Deze intelligente regeling maakt het ook mogelijk om automatisch de meest economische oplossing te kiezen in een bivalent – of hybride – systeem, d.w.z. met meerdere warmtebronnen. 

* waarde aangegeven in geduidsdruk op een afstand van 3m, voor een Logatherm WLW196i.2-6 AR T190 S+ met Logamatic HMC310. 

** Module beschikbaar vanaf eind 2021. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details