NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Kwalitatief kraanwerk voor de professionele keukenomgeving
DMP infraroodkranen.

Kwalitatief kraanwerk voor de professionele keukenomgeving

Een professionele keukenuitrusting, bijvoorbeeld in een restaurant of grootkeuken, vergt heel wat meer benodigdheden dan de traditionele huiskeuken. Het spreekt voor zich dat degelijk kraanwerk een belangrijke vereiste is in elke grootkeuken. Linum Group is expert in deze sector en weet als geen ander waar een goede keukenuitrusting op vlak van kraanwerk aan moet voldoen.

De voorspoeldouches van het Amerikaanse Encore.

Linum Group is niet alleen een gekende naam in de HVAC-sector, ook in de industriële keukenbranche heeft het bedrijf een sterke reputatie uitgebouwd. En hoewel Linum Group ook producten voor residentiële keukens aanbiedt, hoofdzakelijk via interieurbouwers, ligt het zwaartepunt toch voornamelijk op de professionele keukenomgeving. Kraanwerk speelt daarbij een grote rol. “Zowel in het kook- als het afwasgedeelte zijn kranen onmisbaar. Er is water nodig om te koken, maar ook om af te wassen. Daarom verdelen we voorspoeldouches (om potten en pannen af te spoelen vooraleer ze in de vaatwasser gestoken worden), infrarood­kranen en standaard meng­kranen, maar ook (open en gesloten) slanghaspels, zeepdispensers en rvs afvoerputjes en afvoerkanalen”, zegt Robbie Naessens, Marketing Manager bij Linum Group. Het kraanwerk is een wezenlijk deel van elk restaurant, elke grootkeuken en productieruimte van een voedingsbedrijf. Een groot aandachtspunt hierbij is dat élke kraan belangrijk is, vervolgt Naessens: “We richten ons overigens heus niet alleen op de grote projecten: we staan de installateur op ieder niveau bij, gaande van een instellingskeuken tot die van een lokale takeaway. Dankzij onze jarenlange ervaring in deze markt kunnen we de installateur met raad en daad bijstaan bij het maken van zijn keuze.”

Internationaal erkende merken

Linum Group heeft zijn kraanwerkgamma reeds meerdere decennia gestaag uitgebouwd, en met resultaat. Zoals altijd ligt de focus bij Linum Group op kwaliteit en duurzaamheid. Als vooraanstaand distributeur verdeelt de firma het assortiment van topmerken uit de branche, zoals het Amerikaanse Encore (voorspoeldouches), DMP (infraroodkranen) en Ronda (spoelunits). “Dit zijn merknamen die misschien niet bij elke installateur een belletje doen rinkelen, maar wie thuis is in de grootkeukenmarkt is zeker en vast met deze bedrijven vertrouwd. Het zijn de grote, gevestigde namen in de branche”, licht Naessens toe. “In tegenstelling tot de residentiële markt is het kraanwerk in de grootkeuken iets minder onderhevig aan trends. Stijl telt zeker mee, maar vooral duurzaamheid is belangrijk. Een kraan moet er al eens vaker tegen een stootje kunnen.”

‘Stijl telt zeker mee, maar vooral duurzaamheid is belangrijk. Een kraan moet er al eens vaker tegen een stootje kunnen.’

Voorraadhoudende groothandel

Linum Group gaat er prat op een kraan­werkgamma aan te bieden dat voldoet aan alle geldende normeringen, toegespitst op de wetgeving van alle landen waarin de firma actief is. En een belangrijke troef is dat Linum Group te allen tijde een voorraadhoudende groothandel is. Naessens: “We beschikken over een groot aanbod en kunnen snel inspelen op een specifieke vraag van de installateur. Ook het snel leveren van wisselstukken vormt geen probleem. Een bijkomend voordeel voor de installateur is uiteraard dat hij 24/7 een beroep kan doen op onze Linum Aqua webshop. ”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details