Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

Kwalitatieve meet- en regeltechniek voor gezonde en duurzame gebouwen

Belimo2
De opening van de vestiging in Grimbergen opent deuren voor de Belgische Belimo-klanten, letterlijk en figuurlijk.

Tekst | Filip Van der Elst

Beeld | Belimo

18 januari 2023 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De naam van Belimo behoeft bij routiniers in de installatiesector nauwelijks verdere toelichting. Het van oorsprong Zwitserse bedrijf maakt al sinds 1975 naam en faam in de HVAC-wereld, en groeide zo uit tot marktleider voor luchtzijdige toepassingen. Met de kersverse oprichting van een Belgisch filiaal wil Belimo nog dichter bij zijn Belgische klanten staan. 

Steve Aerts mag zich de eerste Managing Director van Belimo België noemen. “Drie jaar geleden besliste Belimo om een Belgisch filiaal op te richten. Ik werd aangezocht om dat filiaal ook daadwerkelijk uit de grond te stampen. Sinds januari van dit jaar zijn we volledig operationeel”, klinkt het trots. De opening van de vestiging in Grimbergen opent deuren voor de Belgische Belimo-klanten, letterlijk en figuurlijk. 

Met zijn meet- en regeltechniek speelt Belimo al lange tijd in op twee thema’s die vandaag de dag brandend actueel zijn: luchtkwaliteit en energiebesparing.

Korter op de bal

“We kunnen korter op de bal spelen. Vroeger moesten onze klanten zich wenden tot onze collega’s in Frankrijk of Nederland. Dankzij ons eigen filiaal kunnen onze klanten rekenen op een betere dienstverlening, en we beschikken ook over een lokale voorraad. Klanten kunnen zelfs ter plekke goederen komen ophalen. Het bewijst dat onze klanten centraal staan: in tijden waarin vele bedrijven kiezen voor centralisatie van de dienst­verlening, kiezen wij er net voor om te decentraliseren.” Het Belimo-kantoor in Grimbergen doet ook dienst als opleidings­centrum. “We zien het echt als een experience centre, uit­gerust met werkende producten. Installa­teurs kunnen met de materialen experimenteren in een levens­echte setting”, aldus Aerts. 

Belimo is de wereldwijde marktleider in de ont­wikkeling, productie en verkoop van veld­apparatuur voor de energie-efficiënte besturing van verwarmings-, ventilatie- en airconditioning­systemen. Centraal in de Belimo-filosofie staat CESIM®, een klantgerichte methode voor het innoveren van gebouwtechniek met aandrijvingen, regelkleppen en sensoren. Comfort, Energie, Veilig­heid, Installatie(gemak) en Onderhoud zijn cruciale factoren bij deze manier van werken. 

Met zijn meet- en regeltechniek speelt Belimo al lange tijd in op twee thema’s die vandaag de dag brandend actueel zijn: luchtkwaliteit en energie­besparing. “Onze producten hebben een recht­streekse positieve impact op de luchtkwaliteit en helpen om de energiekosten te drukken. Dat we de voorbije jaren achtereen­volgens met een gezondheids- en een energiecrisis geconfronteerd werden, bewijst alleen maar dat we met Belimo al jarenlang op de juiste nagel kloppen. Ook op vlak van duurzaam­heid zijn onze meet- en regel­oplossingen onontbeerlijk. Je kan pas duurzame gebouwen realiseren als je het verbruik nauwgezet monitort en de werking van de installatie daarop afstemt”, zegt Aerts. 

Belimo is de wereldwijde marktleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van veldapparatuur voor de energie-efficiënte besturing van verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen.

Kleine apparaten met een grote impact

Innovatie zit in het DNA van de firma – 7 procent van de wereldwijde Belimo-omzet gaat rechtstreeks naar de R&D-afdeling. Vooral in het water­zijdige gamma is er nog heel wat on­ontgonnen potentieel, vervolgt Aerts. “We hebben de ambitie om ook op vlak van waterzijdige oplossingen uit te groeien tot marktleider. Onze kleine apparaten hebben een grote impact – op onze klanten en op de gemeenschap. Dat is onze overtuiging”, besluit Steve Aerts.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details