NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Kwaliteitsvolle glasvezelbekabeling vereist deskundigheid
Aansluiten van glasvezelkabel door middel van fusionsplicer.

Kwaliteitsvolle glasvezelbekabeling vereist deskundigheid

Uiterst zeldzaam zijn bedrijven die er prat op kunnen gaan dat ze al bijna twee decennia lang werken uitvoeren in zowel het Europees, het Vlaams als het Brussels Parlement. “De bekabeling die we in het Europees Parlement installeerden – ruim 20.000 meter glasvezelkabel en zo’n 1.200 connectoren – spreekt tot de verbeelding”, lacht Wim Mahieu, zaakvoerder van Mahieu Cabling Services uit Waregem.

De onderneming, met gestructureerde databe-kabeling (glasvezel) als corebusiness, bouwde de voorbije twintig jaar een ijzersterke reputatie op. “Glasvezelbekabeling is dan ook de toekomst dankzij de storingvrije dataoverdracht aan zeer hoge snelheid”, stelt Wim Mahieu. “Bovendien zorgt de grote capaciteit van de glasvezel ervoor dat het netwerk nooit overbelast kan raken.” Het toepassen van glasvezel­bekabeling vereist echter een hoge mate van deskundig­heid, want elke onnauw­keurigheid veroorzaakt een verminderde verbindings­kwaliteit. Kwaliteit wordt verzekerd door toepassing van premium materialen en een vak-kundige montage. Mahieu Cabling Services is gespecialiseerd in de perfecte installatie van zowel single- als multimode glasvezelkabels. Wim Mahieu: “De investeringen om glasvezel­bekabeling correct aan te sluiten en te testen zijn niet gering. Ons gecertificeerd bedrijf beschikt over de expertise, het gereedschap en de apparatuur voor alle types glasvezelkabel, connectoren en pigtails. Dat zowel voor backbone ver­bindingen in een kantoor­omgeving als voor een ‘fiber to the home’-project. Wij verrichten onafhankelijk en objectief metingen aan universele en gestructureerde netwerken.”

Netwerkkast, gepatcht met cablemanagement.

Kleinschalig en flexibel

Naast de installatie van glasvezelbekabeling werkt Mahieu Cabling Services ook graag in onder­aanneming om netwerken aan te sluiten. En dat is geen evidentie in de sector. Andere installatie­bedrijven besteden die taak vaak uit aan Mahieu Cabling Services omdat zij de expertise missen. Mahieu Cabling Services kiest doel­bewust voor klein­schalig­heid. “Enkel dan is een bedrijf beheers­baar en flexibel”, verduidelijkt Wim Mahieu. “Anders moeten er project­leiders ingezet worden, wat alles alleen maar ingewikkelder maakt. Met vier vak­kundige medewerkers hou ik het bedrijf bewust kleinschalig om snel en efficiënt te kunnen anticiperen. Wij kunnen enorm snel schakelen, wat bij een groter bedrijf zelden het geval is.” De zaakvoerder is nauw betrokken bij elk individueel project. Dat begint bij een werfbezoek en eindigt bij de verantwoordelijkheid voor een correcte glasvezelaansluiting. “Zo blijf ik perfect geïnformeerd over wat er op de markt beweegt en weet ik wat de noden en vereisten zijn. Alles wordt digitaal en dat gaat niet stoppen. Steeds meer onderwijsinstellingen en bedrijven springen op de kar.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details