01:13
25-07-2018

LED in topvorm

Modern licht is voor LEDVANCE meer dan een functioneel designelement. Modern licht moet een zekere toegevoegde waarde bieden – via zeer efficiënte producten, intelligente verlichtingsconcepten en overtuigende kleur‑ en ontwerpoplossingen. Een blik op de topproducten die dit jaar op Light + Building zijn gepresenteerd, laat zien hoe LEDVANCE deze ambitie waar wil maken. 

LEDVANCE Direct/Indirect Panel is een LED Panel armatuur, dat echte toegevoegde waarde biedt in kantoorgebouwen. Afgezien van de uitstekende verblindingsvermindering (UGR <19) biedt het armatuur een directe lichtverdeling van 70% en een indirecte lichtverdeling van 30%. Daarnaast heeft het acrylglas van het armatuur een microprismatische structuur die de lichtdiffusie optimaliseert. 

Veelzijdigheid
Veelzijdigheid is ook een typerend kenmerk van de Downlight Comfort. Dit niet-verblindende (UGR <19) armatuur is ontworpen in lijn met de speciale aanpak waarin vele toepassingen met één product kunnen worden bereikt. In het inbouwarmatuur kunnen drie verschillende lichtkleuren (3.000, 4.000 en 5.700K) direct worden geselecteerd om te voldoen aan de vereisten van de specifieke toepassing. Door de IP54 beschermingsgraad is de Downlight naast kantoren en winkels ook in vochtige ruimten te gebruiken.

LEDVANCE biedt ook een echt unieke oplossing op het gebied van doorlopende verlichtingsstrips met het innovatieve TruSys® systeem. Complete armaturen kunnen handig worden bevestigd aan de huidige rails. Voor het eenvoudige inkliksysteem zijn armaturen met verschillende stralingshoeken verkrijgbaar, ideaal voor uiteenlopende industriële- en winkeltoepassingen. Binnenkort wordt tevens een DALI versie op de markt gebracht.

Het highbayarmaturensegment krijgt een nieuwe toevoeging in de vorm van de High Bay DALI. Het model levert een constante hoge lichtstroom gedurende de gehele levensduur met een lichtrendement van maximaal 140 lm/W. Afhankelijk van de vereisten kan het armatuur worden uitgebreid met een zelfstandige bewegingssensor en kan de stralingshoek worden aangepast met een aanvullende reflector.

150 lm/W
Het nieuwe Damp Proof Special armatuur van LEDVANCE biedt een zeer hoog lichtrendement van maximaal 150 lm/W, twee verschillende lichtstroomniveaus en een lange levensduur van 50.000 uur (L80/B10) en is daarom ideaal voor hygiënegevoelige omgevingen, zoals catering, speciale productiefaciliteiten of de landbouw. Het armatuur van acrylglas beschikt over een IP69K/IK06 beschermingsgraad.

Op Light + Building heeft LEDVANCE ook de nieuwe noodverlichting gepresenteerd. Naast downlights voor antipaniekverlichting en veiligheidsverlichting voor vluchtroutes werd ook nieuwe veiligheidssignalering gedemonstreerd.      

Tekst en beeld LEDVANCE

Installatie en Bouw België partners

Niva Bath