Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Sectornieuws

LEDVANCE-armaturen met een uitgekiend lichtmanagement zorgen voor een constante lichtkwaliteit en flexibiliteit bij SIEMENS

De lichtoplossing van LEDVANCE op SIEMENS Campus Erlangen zorgt voor een gelijkmatige, flexibele en intelligente verlichting van de kantoorruimtes die...

asset-10602975_case_study_siemens_campus_erlangen-2-kopieren

22 september 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

INTELLIGENTE VERLICHTING – MAXIMALE FLEXIBILITEIT

De lichtoplossing van LEDVANCE op SIEMENS Campus Erlangen zorgt voor een gelijkmatige, flexibele en intelligente verlichting van de kantoorruimtes die voor verschillende doeleinden worden gebruikt. De armaturen werden aangepast aan de bestaande architecturale omstandigheden en geïntegreerd in het bestaande plafondconcept.

Voor dit project werden twee verschillende LEDVANCE-armaturen geselecteerd die de mogelijkheid bieden om gependeld en flexibel aan het plafond te worden opgehangen. Het LEDVANCE armatuur LINEAR INDIVILED DIRECT/INDIRECT kan via DALI worden aangestuurd en is uitgerust met sensoren voor de aanwezigheid van de medewerkers en een daglichtdetectie. De LEDVANCE PANEL DIRECT/INDIRECT armatuur met DALI-stuurinrichting overtuigt door haar vlakke design en homogene lichtinval. Met deze lichtoplossing wordt het door de werkplekverordening vereiste licht van 500 lux in de ruimte over de hele linie gerealiseerd en wordt de wens van de klant om de ruimte flexibel te gebruiken, vervuld.

“Bij de keuze van de armaturen voor SIEMENS Campus Erlangen waren de reeds bestaande verlaagde plafondoppervlakken een bijzondere uitdaging”, legt Oliver Wehner, Project Sales en Verticals DACH, uit. “De nieuwe armaturen moesten tussen de panelen aan het plafond worden gemonteerd om ze in het lichtontwerp te integreren. Bovendien wilde SIEMENS armaturen met daglichtsensoren, aanwezigheidsmelders en een gelijkmatige, heldere ruimteverlichting, zodat een flexibele opstelling van de meubels in de ruimte mogelijk is”, voegt Wehner toe. 

Case Study Siemens Campus Erlangen

Het voordeel en de reden om te kiezen voor de geselecteerde armaturen is dat ze profiteren van hun hoge lichtcomfort met directe/indirecte lichtkarakteristieken, hun goede verblindingsbescherming (UGR≤19) en hun lage onderhoudsvereisten bij lage bedrijfskosten. Een ander voordeel van deze LEDVANCE-oplossing is dat de sensoren voor aanwezigheids- en daglichtdetectie direct in de armaturen zijn geïntegreerd. Onafhankelijk van het gebouwbeheersysteem schakelen ze automatisch uit of de ruimte al dan niet in gebruik is en schakelen ze het licht dienovereenkomstig aan of uit.

Bovendien wordt de lichtsterkte constant op 500 lux gehouden. Bij sterk daglicht van buitenaf dimt het systeem de armaturen naar behoefte – het bespaart energie en zorgt voor een gelijkmatig lichtcomfort. In vergelijking met de conventionele T5-technologie kan deze combinatie samen met de kosten tot 63% aan stroom besparen. “Tot slot wil ik nog vermelden dat het SIEMENS-project heeft bewezen dat wij in staat zijn om hoogwaardige oplossingen te bieden die voldoen aan de behoeften en eisen van onze klanten tot en met de planning van het lichtmanagement“, aldus Oliver Wehner.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%