NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
LEDVANCE breidt SubstiTUBE familie van LED buizen uit met twee slimme mo-dellen

LEDVANCE breidt SubstiTUBE familie van LED buizen uit met twee slimme mo-dellen

LED vervangers van fluorescentielampen bieden nieuwe functies en aanzienlijke energiebesparingen

Het LED lampenportfolio van LEDVANCE omvat al een brede selectie van krachtige, duurzame SubstiTUBE LED buizen – aan het assortiment zijn nu twee modellen met nieuwe kenmerken toegevoegd: de tweede generatie SubstiTUBE T8 Connected en de SubstiTUBE T8 Motion Sensor. In combinatie met de nieuwe generatie Connected Sen-sors van LEDVANCE, maakt T8 Connected G2 een professioneel draadloos lichtmanage-ment mogelijk via ZigBee 3.0. De T8 Motion Sensor heeft een ingebouwde microgolfsen-sor. De LED buizen zijn gemaakt van glas, waardoor ze niet buigen; een speciale PET laag zorgt voor splinterbescherming.

De tweede generatie van de slimme SubstiTUBE T8 Connected LED buizen en Con-nected Sensors maakt professioneel, draadloos lichtmanagement mogelijk via ZigBee 3.0.

 

SubstiTUBE T8 Connected en Connected Sensors: nu nog slimmer

De SubstiTUBE T8 Connected G2 LED buizen is een upgrade van de reeds bestaande T8 SubstiTUBE Connected en is speciaal ontwikkeld voor gebruik in parkeergarages met meer-dere ingangen, fabrieken, magazijnen en gangen. Omdat zowel de sensoren als de Substi-TUBE LED buizen communiceren via de nieuwe ZigBee 3.0 standaard, kunnen grote groepen tot maximaal 200 apparaten – zowel LED buizen als sensoren – draadloos worden aangestuurd om aanwezigheidsdetectie en geautomatiseerde verlichting uit te breiden naar grote gebieden. Sensoren op verschillende ingangen en uitgangen zorgen er bijvoorbeeld voor dat de buizen automatisch synchroon aangaan wanneer iemand via een van de ingangen de parkeergarage binnenkomt. De SubstiTUBE Connected is daarom bij uitstek geschikt voor de specifieke ver-lichtingseisen in parkeergarages.

Dankzij zonaal dimmen, aanwezigheids- en daglichtdetectie maakt het intelligente systeem van de nieuwe SubstiTUBE Connected en sensoren uitstekende energiebesparingen mogelijk ver-geleken met conventionele fluorescentielampen. De LEDVANCE Connected Sensors zijn verkrijgbaar in twee versies voor verschillende instal-latiehoogtes: LB (Low Bay) voor hoogten tot 4 meter en HB (High Bay) voor hoogten vanaf 4 tot 14 meter.

Met dank aan bewegingsdetectie, is de SubstiTUBE T8 Motion Sensor ideaal geschikt voor toepassingen zoals opslagruimtes, gangen, voetpaden of trappenhuizen.

 

Slimme energiebesparing met de SubstiTUBE T8 Motion Sensor

De nieuwe SubstiTUBE T8 Motion Sensor dient als een snelle, eenvoudige en veilige vervan-ger van fluorescentiebuizen zonder het conventionele voorschakelapparaat opnieuw te moeten bedraden. Bovendien is de LED buis uitgerust met een geïntegreerde microgolfsensor met be-wegingsdetectie. De sensor werkt op 5.8 GHz en is dankzij de gebruikte microgolftechnologie ook geschikt voor gesloten armaturen, zoals de LEDVANCE Damp Proof Empty. Als de sensor gedurende vijf minuten geen beweging detecteert, wordt de LED buis automatisch gedimd van 100 naar 20 procent lichtopbrengst. Na nog eens twee minuten zonder beweging, schakelt de SubstiTUBE T8 Motion Sensor volledig uit – maar zonder enig verlies van gebruikscomfort om-dat de LED lamp meteen weer inschakelt bij de minste beweging. De detectieradius voor be-wegingen is afhankelijk van de installatiehoogte van de LED buis. De sensor kan bewegingen detecteren binnen een straal van maximaal vijf meter. Dankzij bewegingsdetectie is de LED buis ook zeer geschikt voor toepassingen zoals opslagruimten, gangen, wandelpaden of trap-penhuizen en parkeergarages.

Meer informatie over de producten vindt u hier

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details