NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
LEDVANCE en UV-specialist Dr. Hönle AG werken samen aan UVC-luchtzuivering en SARS-CoV-2-ruimtedesinfectie

LEDVANCE en UV-specialist Dr. Hönle AG werken samen aan UVC-luchtzuivering en SARS-CoV-2-ruimtedesinfectie

Naast haar productassortiment van UVC-lampen en UVC LED-sensoren, breidt LEDVANCE haar productportfolio verder uit dan algemene verlichting op het gebied van UVC-ruimte-desinfectieapparaten. “Bij LEDVANCE Europe geloven we dat UVC-desinfectieapparaten, naast andere technologische alternatieven, geweldige helpers zijn om de luchtkwaliteit binnenshuis te herstellen tijdens en na de aanhoudende pandemie,” legt Dr. Oliver Vogler, Managing Director Western Europe bij LEDVANCE, uit over de strategische stap voorwaarts. Door een partnerschap aan te gaan met UV-specialist Dr. Hönle AG, wordt LEDVANCE de hoofddistributeur voor de SteriWhite productfamilie, een zeer efficiënt en voor de eindgebruiker geschikt apparaat voor UVC recirculerende luchtdesinfectie voor binnenruimtes. Met meer dan 40 jaar ervaring is Dr. Hönle AG toonaangevend op het gebied van de desinfectie van lucht. Door deze samenwerking, combineren LEDVANCE en Dr. Hönle AG hun expertise in het verbeteren van het menselijk welzijn binnenshuis door  de know-how in lampenproductie en Human Centric Lighting te combineren met technologie voor gezond leven en virusdesinfectie. Vooral tegen de achtergrond van de SARS Cov-2 pandemie zullen de partners hun inspanningen opvoeren om een hoge binnenluchtkwaliteit te bereiken, met name bij de heropening van scholen, de horeca binnen en de detailhandel. 

Het partnerschap met Dr. Hönle AG is perfect om de juiste omstandigheden binnenshuis te creëren onder het nieuwe normaal – Human Centric Lighting en schone en gezonde lucht om het menselijk welzijn te verbeteren zijn de sleutel,” aldus Wolfgang Mailänder, Senior Director Strategy and Transformation, LEDVANCE.

Als een van ’s werelds toonaangevende leveranciers van industriële UV-technologie ontwikkelt, produceert en verkoopt Dr. Hönle AG uit München wereldwijd UV/LED UV-systemen, UV-lampen en UV-meettechnologie. De systemen worden onder meer gebruikt voor de ontsmetting van lucht en oppervlakken, in fabricageprocessen en in talrijke industrieën, zoals de automobiel-, lucht- en ruimtevaartindustrie, de farmaceutische en de fotovoltaïsche industrie.

“We kijken uit naar deze samenwerking omdat we hierdoor nieuwe doelgroepen in heel Europa kunnen bereiken via de gevestigde verkoopstructuur van LEDVANCE. Op deze manier kunnen nog meer klanten profiteren van onze betrouwbare en krachtige oplossing voor de desinfectie van binnenlucht,” zegt Heike Runge, Sales en Marketing Director van Dr. Hönle AG.

De uitgebreide ervaring van de UV-specialist in de industrie is ook verwerkt in de ontwikkeling van de SteriWhite productfamilie. De chemicaliënvrije oplossing inactiveert binnen enkele seconden tot 99,99% van de virussen, bacteriën en schimmels op oppervlakken. De doeltreffendheid van het UV-apparaat tegen SARS-CoV-2 is ook door externe testers bevestigd. Naast hun effectiviteit scoren de SteriWhite Air Q115, Q330, Q600 en Q900 modellen punten voor hun stille werkgeluid en modern design. Dankzij de behuizing van plaatstaal met poedercoating ziet de desinfectiehulp er in elke ruimte zeer goed uit. Het apparaat produceert geen ozon en de emissie van UV-straling wordt voorkomen door speciaal ontwikkelde lichtvallen, zodat het ook kan worden gebruikt in ruimten met veel mensen, zoals behandelkamers, hotels, kantoren of in de detailhandel. Hij kan worden gebruikt op een statief of worden bevestigd aan de muur of het plafond.

Krachtige, stille ventilatoren (< 39 dB, SteriWhite Air Q115) in de unit genereren een gestage luchtstroom door het desinfectiesysteem. Daarbij wordt de lucht langs UVC-lagedruklampen geleid. Hun UVC-licht met zeer hoge energie inactiveert virussen zoals COVID-19 of influenza, alsook bacteriële en schimmelsporen binnen enkele seconden via een fotochemische reactie. In het laboratorium is een inactiveringspercentage tot 99,99% aangetoond voor SARS-CoV-2 op oppervlakken. Door de extreem lange levensduur van de UVC-lampen van maximaal 16.000 bedrijfsuren is een lampvervanging slechts zeer zelden nodig. Als het toch gebeurt, geeft een LED op de behuizing dit in een vroeg stadium aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details