Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Producten

LEDVANCE T8/T5 EXT: DIMBAAR LED TUBE SYSTEEM

asset-13075055_led_tube_external_system[1]

29 september 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De uitfasering van de traditionele fluorescentielampen creëert nieuwe mogelijkheden voor het toepassen van LED Tubes in bestaande armaturen. Met de introductie van het LEDVANCE EXT systeem, een afgestemd dimbaar systeem samengesteld uit een T5 of T8 LED-buis en externe DALI-2 driver, is het nu ook mogelijk om bestaande armaturen om te bouwen naar een dimbaar DALI-2 systeem voor lichtmanagement.

De geoptimaliseerde LEDVANCE SELV driver (Safety Extra Low Voltage) voorziet de LEDVANCE EXT LED buis extern met de optimale constante stroom. De LEDVANCE T8 of T5 EXT LED buizen hebben geen compatibiliteitsproblemen en functioneren optimaal als systeem. De installatie van de EXT LED Tube en de ENEC-gecertificeerde DALI-2 driver zorgt ervoor dat het bestaande armatuur behouden kan blijven. In bestaande armaturen moet een E-VSA of C-VSA worden uitgewisseld met de “externe driver” en geoptimaliseerde LEDVANCE EXT T8 of T5 LED buis. De DALI-2 interface kan ook worden gebruikt voor push-dim functionaliteit. Het systeem is geschikt voor centrale- en decentrale noodverlichting.

De EXT LED buizen zijn verkrijgbaar in lengtes van 120 en 150 cm (T8 en T5) in de lichtkleuren 4.000K en 6.500K. De LED buizen zijn van glas en voorzien van een PET coating en hebben een levensduur van 50.000 uur (L70). De LEDVANCE DALI-2 Multiwatt driver heeft een levensduur van 100.000 uur en is beschikbaar voor enkellamps- of dubbellamps systemen. De bedrijfsstroom van de LED buis kan direct worden ingesteld via DIP-switches op de driver. Op het totale systeem geldt een garantie van 5 jaar.

Met dit systeem ondersteunt LEDVANCE de “Circulaire Economie” benadering in de richting van uitwisselbare componenten, waarbij een bestaand aan/uit armatuur kan worden geüpgraded naar een DALI-2 DIM functionaliteit.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details