Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Verlichting

Ledverlichtingsconcept met perfecte systeemintegratie – Intelligent en volledig geïntegreerd

Case Study FUJIFILM Medwork GmbH – Industry
De ledverlichting heeft een hoogwaardig ontwerp dat perfect aansluit bij de moderne architectuur van de productiehal.

Tekst | LEDVANCE

15 maart 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

FUJIFILM medwork GmbH was op zoek naar een intelligente verlichtingsoplossing voor de nieuwe constructie van een productiehal voor medische apparatuur in Höchstadt a.d. Aisch. Deze oplossing moest hoogwaardige industriële ledverlichting probleemloos integreren in het bestaande KNX-systeem van het bedrijf, waarbij een visueel zo harmonieus mogelijk resultaat ten opzichte van de moderne architectuur van de hal behaald moest worden. Daarnaast moest het eind­resultaat ook aantrekkelijk zijn met betrekking tot de kosten. De klant gunde LEDVANCE het contract voor de initiële uitrusting van de ­productiehal. De redenen hiervoor waren enerzijds de ideale interactie van de DALI-armaturen met het KNX-gebouwbeheersysteem dat reeds werd gebruikt bij FUJIFILM medwork, en anderzijds het bijzonder innovatieve ontwerp en de zeer goede energie-efficiëntie van de armaturen, evenals de lage onderhoudseisen. TRUSYS LED DALI-armaturen werden als verlichtingsoplossing gekozen.

FUJIFILM medwork GmbH was op zoek naar een intelligente verlichtingsoplossing voor de nieuwe constructie van een productiehal voor medische apparatuur in Höchstadt a.d. Aisch.

FUJIFILM medwork GmbH produceert medische apparatuur in Höchstadt a.d. Aisch. LEDVANCE heeft de nieuwe productiehal voorzien van een verlichtingssysteem met TRUSYS LED DALI-armaturen dat naadloos is geïntegreerd in het KNX-gebouwbeheersysteem van het bedrijf en de verwachtingen van de klant veruit overtrof op het gebied van installatietijd, ontwerp, robuustheid, gebruiksflexibiliteit, onderhoudseisen en energiebesparingen.

André Fischer, specialist voor productietechnologie bij FUJIFILM medwork GmbH: “De verlichtingsoplossing van LEDVANCE is op elk vlak overtuigend: ten eerste de simpele installatie, ten tweede het innovatieve ontwerp en het robuuste vakmanschap en tot slot de uitstekende licht­kwaliteit. Alles valt simpelweg op zijn plaats.”

De projectvoordelen in een oogopslag

 • Harmonieuze aanblik
  De ledverlichting heeft een hoogwaardig on­twerp dat perfect aansluit bij de moder­ne archi­tectuur van de productie­hal.
 • Optimale interactie
  De DALI-armaturen konden gemakkelijk worden geïntegreerd in het bestaande KNX-gebouwbeheersysteem. Dit heeft geleid tot een bijzonder flexibele verlichtings­oplossing.
 • Altijd goed gereguleerd
  Met de daglichtdetectie kan het systeem het gebruik van de armaturen aanpassen aan de lichtomstandigheden, wat weer zorgt voor aanvullende besparings­mogelijkheden.
 • Simpelweg efficiënt
  Dankzij de bijzonder duurzame led­verlichting, worden de onderhouds­kosten en -inspanningen voor het nieuwe verlichtingssysteem verminderd.    
Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

  Stuur ons een bericht

  Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details