NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Legrand Group Belgium lanceert op 1 oktober de nieuwe P31+ kabelgoot met alleen maar PLUSpunten.

Legrand Group Belgium lanceert op 1 oktober de nieuwe P31+ kabelgoot met alleen maar PLUSpunten.

In 2010 introduceerde Legrand de Van Geel P31 kabelgoot. Legrand blijft als specialist in kabeldraagsystemen niet stilstaan en gaat continu op zoek naar ontwikkelingen om systemen nog montagevriendelijker te maken. Het innovatieve P31+ kabelgootsysteem heeft diverse pluspunten waardoor de kabelgoten voortaan nog sneller en makkelijker geïnstalleerd kunnen worden. Goed nieuws: het nieuwe systeem is uitwisselbaar met de bestaande P31.

+ Geïntegreerd automatisch koppelingssysteem

Een geïntegreerde verbinding en een automatisch veermechanisme, dat zijn de twee elementen van het nieuwe klikkoppelingssysteem waarmee de kabelgoot P31+, type MF Auto, is uitgerust. Schroefloos monteren zorgt overal en in alle omstandigheden voor een snelle en veilige verbinding. Ook horizontaal, zijwaarts vastklikken is mogelijk en is ideaal wanneer bijvoorbeeld gewerkt moet worden in een beperkte ruimte onder het plafond. Een extra pluspunt is de mogelijkheid om, wanneer nodig, de kabelgoten te demonteren.

De tweede variant is de P31+ type ST. Deze vertrouwde kabelgoot met koppelplaat heeft nu echter een vernieuwd design.

+ Geoptimaliseerd en uitgebreider programma

Door de meerdere types kabelgoten is er een ruimere keuze, die ervoor zorgt dat er een passende oplossing is voor elke toepassing en omgeving.  Zo zijn er twee varianten met een geïntegreerde koppeling. De P31+ MF auto wordt bevestigd met een automatische klikkoppeling en de P31+ MF met schroeven.
Daarnaast zijn er de klassieke uitvoeringen met koppelplaten, de P31+ ST is hierin de standaard kabelgoot maar voor zware tot extra zware kabellast zijn er de nieuwe uitvoeringen P31+ ZW en EZW. Deze hebben een industrieel design uitgevoerd in hoogtes 25, 60 en 100mm.

+ Geavanceerde bodemdoordrukking

De nieuwe, geavanceerde doordrukking in de bodem draagt bij aan het robuuste ontwerp van de P31⁺ kabelgoten. De solide goot buigt  minder door onder hogere kabellast. Bovendien verlaagt het doordachte bodempatroon het risico op beschadiging van de kabels.

+ Innovatieve hulpstukken

Alle hulpstukken, inclusief alle hoogtes (25, 60 en 100 mm) en materiaalsoorten waaronder nu ook standaard in RVS316L, zijn uitgerust met een vernieuwd inschuifsysteem. Het maakt het geheel extra montagevriendelijk, met nog sneller te koppelen (afgekorte) kabelgoten. Door het nieuwe P31⁺ vervalstuk is het mogelijk over te gaan van een horizontaal naar een verticaal tracé en om een brugverbinding te maken tussen de kasten. Tot slot, is er nu 1 universele deksel voor alle hulpstukken, toepasbaar op alle hoogtes.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details